Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 20.05.2013 16:12

BMW 5 -sarja uusii kasvonsa ja varusteitaan

Bemari-perheen isomman pään jäsen, 5-sarja, saa kasvojenkohotuksen yhteydessä uusia moottoreita ja varusteita.

Kaasupurkausajovaloista tulee vakiovaruste kaikkiin BMW 5-sarjan malleihin. Mukautuvat led-ajovalot saa lisävarusteina. Sivuvilkut hyppäävät sivupeileihin.

5-sarjan viistoperäisen Gran Turismon tavaratila kasvaa 60 litralla 500 litraan. Käytännöllisyyttä parantavat myös uudet säilytystilat ja juomatelineet, saksalainen autonvalmistaja kertoo.

Virallisten lukemien mukaista polttoaineenkulutusta on saatu pienennettyä ilman, että tehoista on tarvinnut tinkiä.

 

Moottorivalikoima kasvaa malliston uudella hinnat alkaen -mallilla, BMW 518d:llä. Porrasperäiseen Sedaniin ja Touring-farmariin saataville tuleva dieselmoottori tuottaa 143 hevosvoimaa 4,5 litran kulutuksella. Hiilidioksidipäästöt jäävät siten 119 grammaan kilometrillä.

Lisäksi Sedanin ja Touringin suosikkidieselmoottorin, 520d:n, saa pian myös xDrive-nelivedolla. Normaalisti 5-sarjan jäsenet ovat takavetoisia.

Moottorivalikoiman yrmeimmässä päässä on uusi V8-bensamoottori, jonka saa kaikkien 5-sarjalaisten keulalle. BMW TwinPower -turbolla varustettu moottori tuottaa 450 hevosvoimaa.

Sedan ja Touring -malleissa on jatkossa neljä bensiinimoottoria ja kuusi dieselmyllyä. Lisäksi tarjolla on kaksi rajua M-sarjalaista: BMW M550d xDrive Sedan ja Touring.

Uudistettu 5-sarja lanseerataan Suomessa syksyllä, mutta kaupankäynti alkaa jo kesäkuun alussa, jolloin hinnat paljastetaan.

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä