Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 03.03.2010 00:01

A A A

Eksoottinen jäädyke

1 tlk mangoviipaleita

1 tlk persikkaa

4 passiohedelmää

1 tlk (200 g) bulgarianjogurttia

2 dl vispikermaa

2 rkl limettimehua

0,75 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

(1 rkl sitruslikööriä)

Valuta ja soseuta mangot sekä persikat.

Puolita passiohedelmät ja koverra lusikalla hedelmien sisus. Jätä yhden hedelmän sisus koristeeksi. Lisää muut kulhoon.

Vaahdota kerma ja lisää vaahto hedelmäsoseeseen. Sekoita joukkoon jogurtti, limettimehu, sokeri, vanilliinisokeri ja halutessasi likööri.

Jaa seos pieniin kuppeihin, joiden reuna on korotettu leivinpaperisuikaleella. Pakasta yön yli.

Nosta jäädykkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Poista leivinpaperireunus ja koristele jäädykkeet passiohedelmillä.

Jälkiruuat