Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 28.09.2009 00:01
A A A

Rättänä eli mustikkakukko

Kuoritaikina:

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2-2,5 dl ruisjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

2-3 dl mustikoita

0,5 dl sokeria

0,5 rkl perunajauhoja

Voitele vuoka. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Osan jauhoista voi jättää taikinan taputtelua varten.

Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne vuokaan taikinan päälle.

Taputtele loppu taikina pöydällä jauhojen avulla joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi kakkaroiksi. Aseta levy tai kakkarat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Lähetä linkki
Sähköposti

Päivän suosituimmat sisällöt

Seuraa meitä myös Facebookissa

Jälkiruuat