Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.06.2009 15:06
A A A

Luumukakku

200 g kuivattuja, kivettömiä luumuja

1 dl rommia

200 g voita tai margariinia

2 dl fariinisokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 munaa

1 tlk ranskankermaa tai smetanaa (1,25 dl)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kaada suikaleiden päälle rommia, peitä kulho ja anna maustua muutama tunti tai yön yli. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon voimakkaasti sekoittaen. Sekoita ranskankerma tai smetana joukkoon. Lisää taikinaan sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen luumut, joihin rommi on imeytynyt.

Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteessa noin tunnin. Koristele kakku esimerkiksi tomusokerilla, suklaarouheella tai kirsikoilla.

Lähetä linkki
Sähköposti

Päivän suosituimmat sisällöt

Luetuimmat 24 tuntia

Seuraa meitä myös Facebookissa

Jouluruuat