Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.06.2009 15:46

A A A

Punajuurilaatikko

1 kg keitettyjä punajuuria

4 dl kypsiä ohrasuurimoita

2 sipulia

1 rkl öljyä

1 prk smetanaa

suolaa

valkopippuria

basilikaa

(300 g jauhelihaa)

Kuullota sipulisilppu öljyssä. Sekoita keskenään keitetyt raastetut punajuuret, kypsät ohrasuurimot, sipulisilppu ja smetana. Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja basilikalla. Jos haluat lisätä ruokaan jauhelihaa, paista se murusina sipulin kanssa, mausta ja levitä kerroksittain punajuuriseoksen kanssa voideltuun uunivuokaan.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lisänä uuniperunoita ja salaattia.

Jouluruuat