Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 09.06.2009 14:56
A A A

Anjovis-pekonisienet

20 isoa herkkusientä

1 prk anjovisfileitä

2 pss amerikanpekonia

kermaa tai oliiviöljyä

Poista herkkusienistä kanta. Kiepauta lakin reunaan amerikanpekonisiivu ja pane paperoidulle uunipannulle. Lado kaikki lakit vieriviereen.

Silppua sienten jalat silpuksi. Hakkaa anjovisfileet pieniksi jalkasilppuun, lisää halutessasi persiljaa tai tilliä, paprikaa, keitettyä kananmunaa tms. maun mukaan.

Sekoita ja kostuta parilla lusikallisella anjovislientä. Annostele lakkien sisään ja lorauta joko tilkka kermaa tai oliiviöljyä.

Paista sieniä hetki uunissa 200 - 250 asteessa niin, että pekoni rapeutuu ympärillä. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai perunasalaatin kera, jolloin olut on sen parhaita seuralaisia.

Viinille kannattaa valita salaatin asemesta esimerkiksi nopea makuja tasaava cuscus.

Kalatäytteeksi käy myös esimerkiksi maustettu silakkarulla, savukinkkuhakkelus tai kevätkääryleen puolikas.

Lähetä linkki
Sähköposti

Päivän suosituimmat sisällöt

Seuraa meitä myös Facebookissa

Kala ja äyriäisruuat