Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 22.06.2009 16:06

A A A

Patakukko

1 kg ahvenia

tai muikkuja

300 g siansivua

2 tl suolaa

(lanttuviipaleita)

1 dl vettä

2 dl ruisjauhoja

tl suolaa

Suomusta ja perkaa kalat. Poista ahvenista selkäevät ja punaiset evät. Leikkaa siansivu viipaleiksi.

Levitä kerros lihaviipaleita vuoan tai padan pohjalle. Lado päälle kalat kerroksittain suolan kanssa. Peitä kalat lihaviipaleilla. Jos haluat vaihtelua, lisää lanttuviipaleita kalojen joukkoon.

Valmista ruistaikina. Taputtele taikinasta sentin paksuinen levy ja painele se kukon täytteen peitoksi reunoja myöten. Hauduta patakukkoa 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia.

Kala ja äyriäisruuat