Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.01.2010 14:00
A A A

Falafel-pyörykät

1 prk kikherneitä tai itse keitettyjä kikherneitä 3,5 dl

2,5 dl kypsää bulgur-vehnää

1 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 pieni sipuli

1 kananmuna

1 dl persiljaa, hienonnettuna

0,5 dl korianteria, hienonnettuna

1 tl juustokuminaa

1,5 tl suolaa

Soseuta kikherneet karkeaksi tahnaksi. Keitä bulgur ohjeen mukaan ja sekoita kikherneiden kanssa, lisää joukkoon myös leivinjauhe ja vehnäjauhot sekä kananmuna. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos notkistuu.

Silppua sipuli pieneksi hakkelukseksi, hienonna persilja ja korianteri ja lisää ne taikinan sekaan. Mausta seos juustokuminalla ja suolalla. Anna taikinan turvota tunnin ajan.

Tee taikinasta pyöryköitä ja uppopaista ne kullanruskeiksi 180-asteisssa kasviöljyssä. Sopiva paistoaika on noin 5 minuuttia. Valuta ja tarjoa lämpiminä hummus-kastikkeen kera.

Lähetä linkki
Sähköposti

Päivän suosituimmat sisällöt

Luetuimmat 24 tuntia

Seuraa meitä myös Facebookissa

Kasvisruuat