Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 09.06.2009 16:33

A A A

Suolassa paahdetut kasvikset

3 pientä punajuurta

3 keltajuurta

3 naurista

3 suurta porkkanaa

3 artisokkaa

3 pientä naurista

2-3 kg merisuolaa

Valitse laakea uunivuoka tai pakki. Tasoittele sille 1,5 kg karkeaa merisuolaa. Pese ja kuivaa juurekset. Jos niillä on suuri kokoero, voit halkaista kahtia. Sivele halkaisupinta öljyllä. Asettele juurekset suolaan ja ripottele suolaa juuresten ympärille niin että puolet niistä on upoksissa.

Pane uuniin pariksi tunniksi 150- 180 asteeseen. Kun otat pakin uunista, nostele salamana juurekset pois, sillä ne voivat imeä rankasti suolaa tai jähmettyä kiinni.

Juurekset voi nauttia lihan tai kalan lisukkeena myös kuorineen päivineen. Ne voivat olla pääruokana risoton kera. Sipulit, lanttu, retikka ja monet muut sopivat hyvin suolalla hiillostettavaksi.

Kasvisruuat