Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 09.06.2009 15:35

A A A

Lasimestarin hauki

Mausteliemi:

1 dl väkiviinaetiikkaa

0,5 dl sokeria

3 dl vettä

8 kokon. neilikkaa

musta- ja valkopippuria

1 laakerinlehti

Kiehauta liemi ja jäähdytä

Raaka-aineet ja valmistus:

400 g ruodotonta, nahatonta pakastettuna ollutta haukifileettä

2 sipulia

1 porkkana

Pakasta haukifileet 3-5 vuorokaudeksi. Sulata kohmeiseksi ja suolaa 2 vrk (10% kalan painosta merisuolaa ja siitä 10% sokeria). Huuhdo ja leikkaa haarukkapaloiksi. Lado kalapalat, siivutetut sipulit ja porkkanat kerroksittain purkkiin. Kaadetaan kylmä liemi päälle ja anna maustua 4-5 vuorokautta viileässä.

Sopii pääruuan lisukkeeksi tai keitin perunoiden kanssa siltään.

Lisäkkeet ja kastikkeet