Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.06.2009 13:30
A A A

Puolukoiden säilöntä

(Puolukoita voi säilöä sellaisenaan survottuna, pakastaen, hillona ja höyrymehuna tai viini- tai sitruunahappomehuna)

Hillo:

1 dl vettä

1 kg puolukoita (n. 2 l)

5 dl sokeria

Keitä vesi ja puolukat.

Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita sokeri joukkoon vähitellen, kunnes se on liuennut.

Viini- tai sitruunahappomehu:

3 kg (n 6 l) puolukoita

25 g viini- tai sitruunahappoa

5-3 dl/mehulitra sokeria

Survo puolukat. Lisää sanko täyteen kylmää vettä sekä viini- tai sitruunahappo hyvin sekoittaen.

Seisota sankoa peitettynä huoneen lämmössä 2-3 päivää.

Siivilöi mehu esimerkiksi sideharson läpi.

Sekoita sokeri mehuun, kunnes se liukenee.

Mehun voi säilyttää vaikkapa muovikanisterissa kylmässä.

Lähetä linkki
Sähköposti

Päivän suosituimmat sisällöt

Luetuimmat 24 tuntia

Seuraa meitä myös Facebookissa

Lisäkkeet ja kastikkeet