Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.06.2009 13:30

A A A

Puolukoiden säilöntä

(Puolukoita voi säilöä sellaisenaan survottuna, pakastaen, hillona ja höyrymehuna tai viini- tai sitruunahappomehuna)

Hillo:

1 dl vettä

1 kg puolukoita (n. 2 l)

5 dl sokeria

Keitä vesi ja puolukat.

Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita sokeri joukkoon vähitellen, kunnes se on liuennut.

Viini- tai sitruunahappomehu:

3 kg (n 6 l) puolukoita

25 g viini- tai sitruunahappoa

5-3 dl/mehulitra sokeria

Survo puolukat. Lisää sanko täyteen kylmää vettä sekä viini- tai sitruunahappo hyvin sekoittaen.

Seisota sankoa peitettynä huoneen lämmössä 2-3 päivää.

Siivilöi mehu esimerkiksi sideharson läpi.

Sekoita sokeri mehuun, kunnes se liukenee.

Mehun voi säilyttää vaikkapa muovikanisterissa kylmässä.

Lisäkkeet ja kastikkeet