Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.06.2009 16:43
A A A

Helpot wienerit

35-40 kpl

Sekoitettu taikina:

2,5 dl kylmää maitoa

50 g hiivaa/ 2 pss kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

0,5 dl sokeria

2 tl kardemummaa

7-8 dl vehnäjauhoja (pakastettuja)

250 g margariinia tai voita

Täytevaihtoehtoja:

paistonkestävät hillot ja marmeladit tai vaniljakiisseli

Sekoita kylmään maitoon hiiva, lisää mausteet, jauhot sekä pehmeä rasva. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Muotoile taikinasta paksu levy ja pane se muovipussissa jääkaappiin lepäämään noin 15-20 minuutiksi.

Kauli takinasta suorakaide (45 x 75 cm).

Muotoile wienerleivät (esim. nyytti, kampa, kierre tai nauhapitko).

Kohota leivonnaiset, voitele kananmunalla, paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Lähetä linkki
Sähköposti

Päivän suosituimmat sisällöt

Seuraa meitä myös Facebookissa

Makeat leivonnaiset