Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 17.06.2009 14:20

A A A

Klassinen tiikerikakku

200 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 munaa

1 dl kermaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vatkaten.

Lisää jauhot ja leivinjauhe ja kerma. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe.

Ota puolet vaaleasta osasta ja laita se kakkuvuoan pohjalle. Laita keskimmäiseksi kerrokseksi suklainen taikina ja päällimmäiseksi taas vaalea osa taikinaa.

Voit laittaa kerrokset myös toisinpäin, tällöin raidasta tulee vaalea.

Paista kakkua 175 asteessa vajaa tunti.

Makeat leivonnaiset