Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 28.06.2010 20:22

A A A

Ritsalla hyväksi jousimetsästäjäksi

Vaistojousella metsästettäessä vain päivittäinen ampuminen kehittää ja pitää yllä silmän, mielen ja kehon koordinaatiota. Likimain samanlaista harjoitusta on myös kelvollisella ritsalla tehty harjoittelu. Etenkin rannetuella varustettu nykyaikainen ritsa istuu jousikädessä vapaasti kuten oikea metsästysjousi.

Ritsallakin osuu yllättävän tarkasti, mutta silläkin vain harjoittelemalla. Ritsoilla ammuttavat teräskuulat lentävät luotisuoraan ja näkyvästi, joten omaa ammuntaa on helppo parantaa havaintojen perusteella. Toki kivikin soveltuu ammukseksi, mutta epämääräinen muoto lennättää sitä milloin mitenkin.

Ritsa sopii mainiosti myös lentoon ammunnan harjoitteluun. Kohteena voi olla esimerkiksi ilmaan heitettävä muovipönttö tai vanha frisbee. Ammuksen lentoradasta näkee, mitä virheitä tekee ja millä tavalla osuu.

Ritsa ei ole missään nimessä lelu, ja myös sillä ammuttaessa tulee huolehtia ennen kaikkea turvallisuudesta. Teräskuuliakaan ei ole hyvä suihkia minne sattuu, joten ammuntarata on paras paikka myös aktiiviselle ritsan käytölle.

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä