Aarnio-vyyhti: Rahapulassa olleella naisella olikin useampi vuokrakämppä

Keskusrikospoliisin pääkuulustelija antoi rikoksesta epäillylle naisella rahaa ja esimerkiksi kännyköitä. Kun asia tuli myöhemmin oikeudessa ilmi, mies kertoi etuukisen antamisen johtuneen naisen merkittävän huonosta taloustilanteesta.

Uusien tietojen mukaan naisella oli kuitenkin useampi asunto vuokralla Helsingin seudulla, ja hän myös myi tai antoi heti eteenpäin poliisilta saamiaan tavaroita.

Erikoinen sotku koskee tapahtumasarjaa, jossa Jari Aarnion rikosvyyhdissä huumekaupasta epäiltyä naista todistajana kohdellut rikosylikonstaapeli kertoi auttaneensa epäiltyä rahallisesti, koska tämän taloustilanne oli huono.

Naisella oli kuitenkin varaa maksaa päällekkäin eri asuntojen vuokria.

Uudesta Aarnio-vyyhdin lisätutkinnasta käy ilmi, että poliisikin tiesi naisella olevan muun muassa useita vuokra-asuntoja. Virallisesti nainen asui Helsingin halvemmissa lähiöissä kuten Pihlajamäessä, ja poliisi kertoi seuranneensa, miten naisella ei meinaa olla varaa maksaa asuntonsa vuokraa.

Todellisuudessa naisella oli esitutkinnan aikana vuokralla asunto myös keskeisellä paikalla Sörnäisissä.

Poliisi oli useita kertoja kuskannut naisen kerrostalolle ja hän tiesi varmasti, että naisella oli siellä vuokratila käytössä.

Poliisi vahvisti omassa, uudessa lisäkuulustelussaan, että oli vienyt naista talolle ja tiesi naisen olevan siellä alivuokralaisena, vaikka samalla ajanjaksolla hänellä oli ollut varsinainenkin oma osoite, vuokra-asunto muualla.

Poliisi selitti, että nainen saattoi pitää toista asuntoa jo varalla ulkomailta joskus Suomeen palaavalle pojalleen. Poliisilta ei kuulusteluissa kysytty, miten varaton nainen voi pitää useaa asuntoa.

Kuulustelussa ei myöskään kysytty kummaltakaan, millä varoilla nainen toista asuntoaan maksoi.

Puhelimet heti kiertoon

Lisäksi nainen omien sanojensa mukaan antoi rikosylikonstaapelin antamia arvotavaroita kuten ainakin uuden kännykän pois.

Hovioikeuden kuulemisessa nainen väitti muun muassa lahjoittaneensa yhden poliisin antaman merkkikännykän Kambodzaan. Tästä ei tosin ole muuta näyttöä kuin naisen kertoma.

Vaikka poliisi kertoi antaneensa naisella puhelimia yhteydenpitovälineiksi ja esimerkiksi skootterin kulkuvälineiksi, nainen ei joka tapauksessa käyttänyt saamiaan tavaroita tällaisiin tarkoituksiin.

Aiemmin on selvinnyt naisen muun muassa myyneen tavaroita saman tien pois tuttavapiirilleen.

Poliisi tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska oikeus katsoi hänen olleen jäävi kuulustelemaan naista. Tuomio perustui täysin poliisin kertomukseen, että hän oli hyväsydämisyyttään auttanut varatonta naista ja sydänjuuriaan myöten ollut liikuttanut tämän rahapulasta.

Oikeudessa ei kuultu naista lainkaan. Syyttäjä Pertti Lahtiolan johtamassa suppeassa virikarikostutkinnassa ei myöskään selvitetty poliisin toimia kuin siltä osin, mitä hän itse rajatusti kertoi.

Kaksikko kävi usein ravintoloissa

Poliisin ja naisen tapaamisista on nyt jo kahden vuoden ajan pala kerrallaan tullut tietoja julki, eikä tapaamisten määrää tai esimerkiksi annettuja rahallisia etuja ole laskettu kokonaisuudessaan vieläkään missään tutkinnassa.

Uusimmat tiedot vahvistavat kuitenkin muun muassa sen, että naisen ja poliisin yksi vakioravintoloista oli parin korttelin päässä naisen Sörnäisten asunnolta sijainnut Soul Kitchen, joka sittemmin lopetti jo toimintansa.

Naisen ja poliisin välit alkoivat tulla julki käräjäoikeudessa kesällä 2015, kun nainen kertoi poliisin tarjonneen hänelle edellisenä syksynä useita viskidrinkkejä ennen tärkeää kuulustelua. Ravintolassa oli vietetty tunteja ennen kuin mies oli kyydittänyt naisen mukaan kuulusteluihin Vantaalle KRP:n tiloihin.

Nainen kertoi sittemmin, että kyseinen ravintola Kalliossa oli ollut yksi heidän vakiopaikoistaan.

Naisen mukaan poliisi syötti ja juotti naista säännöllisesti koko esitutkinnan ajan ja aina oikeudenkäyntiin asti, jossa KRP halusi naisen puhuvan tietämiään asioita Aarniota vastaan. Tämä saa vahvistuksen kaksikolta jäljennetyistä tekstiviesteistä, joissa he muun muassa sopivat tapaamisia tiheään.

Aiemmin esitutkinta-aineistossa ei ole kuitenkaan  tullut julki, miksi kaksikko olisi tullut aivan toiselta puolelta Helsinkiä drinkille Kallioon.

Yleensä heidän ruokapaikkansa sijaitsivat naisen muiden kulkureittien varrella. Uusi tieto naisen kakkosasunnosta selittää ja vahvistaa naisen kertomia siitä, että heillä oli poliisin kanssa vakioravintolapaikka Kalliossa.

Syyttäjä: Poliisi toimi rumasti - ja epäilty vedätti poliisia

Aarnio-vyyhti: Asianajaja joi poliisiautossa oluita – pohjalla humalat Kuopiosta

Aarnio-oikeudenkäynti: Poliisi ja asianajaja todistivat ristiriitaisesti

Poliisi: Aarnion nimen kertonut pelkäsi ja halusi turvaa

Aarnio-vyyhti: Naista kuulusteltiin heti läheisen kuoleman jälkeen

Jengipomon puolustus: Aarnio saattoi olla huumekaupan suojelija maksua vastaan

Aarnion oikeudenkäynti hovioikeudessa alkaa – käsittelyjärjestys uusiksi

Vuosisadan kuulustelu - törkeistä huumerikoksista epäilty nainen sai rahaa ja kummia viestejä

Poliisi jätti varastetun pyörän naiselle - kuulusteltava sai outoja etuuksia