Aino Niemi ei ole kaikkien aikojen nuorin tangokuningatar, mutta Tiina Räsänen Savosta on

Vuoden 1994 tangokuningatar Tiina Räsänen on hieman huvittunut. Julkisuudessa on kerrottu koko päivän, kuinka juuri valittu tangokuningatar, 18-vuotias Aino Niemi olisi kaikkien aikojen nuorin kuningatar.

– Olen itse asiassa edelleen kaikkien aikojen nuorin. Aino on syntynyt helmikuussa, mutta minä maaliskuussa, Räsänen kertoo.

Myös Tangomarkkinoiden toimistosta vahvistetaan, että Aino Niemi on syntynyt 7. helmikuuta. Räsänen on syntynyt 25. maaliskuuta. Molemmat ovat voittaessaan olleet siis 18-vuotiaita, mutta näin ollen Räsänen on ollut puolitoista kuukautta nuorempi.

Siilinjärveltä kotoisin oleva Räsänen, nykyään sukunimeltään Hervanto, on ollut töissä Tangomarkkinoilla keskiviikosta lähtien. Hän esiintyy aiempien vuosien tangokuninkaallisten Petri Hervannon, Maria Tyysterin ja Jouni Kerosen kanssa Kruunuravintolassa.

– Olenkin puhunut, että saan tehdä ihania asioita täällä nyt. Ei tarvitse enää juosta tukka putkella, kertoo Räsänen ja nauraa.

Räsänen muistelee omaa kuningatarvuotensa olleen kiireinen ja täynnä pyöritystä. Tangokilpailu oli Räsäsen ensimmäinen kosketus laulukilpailuihin. Hänen taustansa on enemmän urheilussa kuin laulamisessa.

– Kaikki oli silloin kamalan suurta. Keikkoja oli aivan järkyttävästi. Tehtiin musaohjelmia ja radiohaastatteluja. Työ oli todella erilaista ennen somea, mutta en tiedä, millaista se on voittajille nyt, Räsänen miettii.

Räsäsen mukaan nuorena ei juurikaan ajatellut kaikkea, mitä ympärillä tapahtui.

– Meni vain ja ajatteli, että katsotaan, mitä tapahtuu.

Niemeä Räsänen ei halua lähteä liikaa neuvomaan.

– Ainon tilanne on erilainen kuin omani aikoinaan. Aino on voittanut aiemminkin. Silloin, kun hän haaveili tangokilpailuista, minä halusin olla alppihiihtäjä.

Tärkeintä Räsäsen mielestä on, että tekee asioita sydämellä: antaa ihmisille asioita rehellisesti ja vilpittömästi, ilon kautta.

– Tämä on minun mielestä maailman paras työ, hän kehuu.

Räsänen on nyt 41-vuotias. Hän asuu Varkaudessa perheensä kanssa.

– Tyttäreni on nyt 19-vuotias, ja olen monta kertaa miettinyt, että jos hän olisi samassa hommassa, minua äitinä jännittäisi kauheasti. Haluan kannustaa lapsiani opiskelemaan. Mutta jos hänellä olisi hinku, en asettuisi poikkiteloin.

Räsänen uskoo, että tangokunigattaren työ sopii hyvin nuorelle, mutta määrätietoiselle Niemelle.

– Tässä työssä ollaan tekemisissä tunteiden kanssa. Jollain itselleni pienellä asialla voi olla suuri merkitys toiselle. Sillä pääsee pitkälle, kun on vilpitön.

Tangokuningatar Aino Niemen pyöritys alkoi tänään: "En tunne pelkoa"