Kovaa puhetta SDP-leiristä: Antti Rinne valehteli suorassa haastattelussa

Eduskunnasta pudonnut SDP:n Tuula Väätäinen suomii kovin sanoin puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen tämänpäiväisiä puheita.

– Tämä kannattaa katsoa ja kuunnella, valehteleminen ei kannattaisi ainakaan suorassa haastattelussa, Väätäinen tuumasi Facebookissa.

"Tämä" viittaa Rinteen haastatteluun Ilta-Sanomissa. Rinteen mukaan se, miksi Jutta Urpilaista ei valittu SDP:n eduskuntaryhmän johtoon, johtuu siitä että hän toivoo Urpilaisen olevan käytettävissä valtioneuvoston jäsenenä. Hän kiistää linjaerimielisyydet.

Tuula Väätäisen mukaan ministereillä ja ryhmäpuheenjohtajan valinnalla ei ole mitään tekemistä keskenään.

– Ryhmä valitsee itselleen puheenjohtajan, jonka jälkeen hallitusohjelmat käynnistyvät normaalissa järjestyksessä. Mikäli puolue on hallituksessa, niin sen jälkeen valitaan ministerit. Jos ministerivalinta sattuu siihen henkilöön, joka on valittu ryhmän puheenjohtajaksi, niin sitten valitaan uusi ryhmän puheenjohtaja. Ei sillä perusteella voi sanoa, ettei pitäisi olla käytettävissä ryhmänjohtajaksi, hän selventää Savon Sanomille.

Kuopiossa nykyisin asuva Väätäinen toteaa myös, ettei puolueen puheenjohtaja ole koskaan puuttunut ryhmäpuheenjohtajan valintaan.

– Se on eduskuntaryhmän, ei puolueen tehtävä. Rinne on toki eduskuntaryhmän jäsen, joten hänellä on siinä ominaisuudessa ääni- ja puheoikeus, mutta puolueen puheenjohtajan tehtävänä ei ole määrittää sitä, kenestä tulee ryhmän puheenjohtaja.

Tuula Väätäisen mielestä Jutta Urpilainen olisi ollut erinomainen valinta ryhmäpuheenjohtajaksi. Hän ei osaa sanoa, mikä Rinteen ja Urpilaisen mahdollinen linjaero on.

– Minulla ei ole kuitenkaan mitään syytä epäillä Jutan sanomisia siitä, että hänellä on tällainen käsitys. Se, mistä asioista on kyse, niin en pysty sanomaan.

SDP:n ryhmyrivaalissa draamaa, Urpilainen vetäytyi

Tuula Väätäinen kalkkiviivoilla ulos eduskunnasta