Etelä-Konneveden kansallispuistossa ennätysmäärä kävijöitä tänä vuonna

Etelä-Konneveden kansallispuistossa on vieraillut elokuun loppuun mennessä 22 800 kävijää, mikä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Kasvua edellisvuoteen oli lähes 50 prosenttia.

Puistonjohtaja Tuula Peltonen arvioi, että mikäli syksy jatkuu yhtä suotuisana, voi 30 000 kävijän määrä rikkoutua vielä tänä vuonna.

Etelä-Konneveden kansallispuistossa kävijämäärä kasvoi eniten kaikista Keski-Suomen kansallispuistoista. Kaikissa kansallispuistoissa kävijämäärät olivat edellisvuotta suuremmat.

Kansallispuistojen käyntimäärät perustuvat erilaisiin kävijälaskureihin, joita on sijoitettu alueiden sisääntuloväylille, sekä arvioihin siitä kuinka suuri osa puiston kävijöistä liikkuu mittareiden tavoittamattomissa. Nämä arviot puolestaan pohjautuvat kävijätutkimuksiin, joissa on selvitetty mm. kävijöiden saapumista alueelle ja liikkumista kansallispuiston sisällä.

Etelä-Konneveden kansallispuisto on perustettu vuonna 2014 ja se sijaitsee Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla, Konneveden ja Rautalammin kuntien alueella.