Huonokuntoisimmat kohteet jo purkukunnossa

Rantasalmen kunnan kehittämispäällikön Johanna Keräsen mukaan kunnan vuokrakohteista vanhimmat on rakennettu 60- ja 70-lukujen vaihteessa ja uusimmat 2000-luvun alussa. Huonokuntoisimpiin kohteisiin kuuluu vuonna 70-luvun lopussa valmistunut Kuntala Rantasalmen kirkonkylässä.

– Kuntalan peruskunnostusremontteihin ei enää luultavasti kannata lähteä. Sen tilalle on jossain vaiheessa harkittava uudiskohdetta.

Keräsen mukaan vanhimmissa kohteissa on kuitenkin tehty peruskorjauksia, joten vanhimmatkaan talot ole alkuperäisessä kunnossa.

Keränen sanoo, että kunnalla ei ole toistaiseksi suunnitteilla uudisrakentamista, sillä vuokra-asunnoista on tällä hetkellä ylitarjontaa.

Rantasalmen Vuokrataloilla on hallinnassaan yhteensä 83 asuntoa. Näiden lisäksi kunnalla on 78 vuokra-asuntoa, joista 21 on poissa asumiskäytöstä niiden huonon kunnon vuoksi. Vanhusten ja vammaisten vuokra-asuntoja on yhteensä 102.

Kunnalla on myynnissä yhteensä neljä rivitaloa Parkumäen, Aseman, Asikkalalan ja Tiemassaaren kylillä sekä seitsemän asunto-osaketta.

Rantasalmen iso investointikohde on koulukeskus, jonka remontin jatkamiseen on varattu tälle vuodelle 400 000 euroa. Ensi vuodelle koulukeskuksen remonttiin on 300 000 euroa. Liikennejärjestelyiden muutoksiin koulualueella on lisäksi varattu 115 000 euroa.

Kunnan vuokra-asuntojen kunto huolestuttaa: "Jääkaapin alla homekasvusto"