Hurja takaa-ajo Savossa: poliisi pyytää rekkakuskia ilmoittautumaan

Poliisi pyytää alkuviikosta Mikkelissä takaa-ajoa todistanutta rekkakuskia ilmoittautumaan Itä-Suomen poliisille. Rekan kuljettajaa ei epäillä mistään rikoksesta, mutta hänellä saattaa olla tutkinnan kannalta tärkeitä tietoja maanantain vastaisena yönä sattuneiden tapahtuneiden selvittämiseksi. Kuljettajaa pyydetään ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisiin numeroon 0295 415 232.

Poliisi sai maanantain vastaisena yönä kiinni kaksi varkaudesta epäiltyä henkilöä. Tapahtumat olivat alkaneet hieman puolenyön jälkeen, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin Mikkelin Tupalassa rakenteilla olevaan omakotitaloon tehtävästä varkaudesta.

Kahden henkilön oli nähty kantavan tavaraa Nissan-merkkiseen henkilöautoon. Auto oli poistunut Suonsaaren suuntaan.

Poliisipartio havaitsi auton Suonsaarentien ja Pieksämäentien risteyksessä. Auton kuljettaja ei noudattanut poliisin näyttämää pysähtymismerkkiä, vaan kiihdytti nopeuttaan ja jatkoi ajoaan kohti Viitostietä.

Pieksämäentieltä kuljettaja kääntyi vasemmalle kohti Viitostietä liikenteenjakajan väärältä puolelta. Liittymästä kuljettaja jatkoi valtatielle pohjoisen suuntaan ajaen vastaantulevien kaistaa.

Ajaessaan rampista Viitostielle kuljettaja oli lähellä törmätä pohjoisen suunnasta tulleen rekan kanssa. Takaa-ajon päätteeksi paennut henkilöauto suistui ojaan kyljelleen.

Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi epäillyn kuljettajan keskiviikkona 11.10. todennäköisin syin epäillystä varkausrikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Rikoksesta epäilty oli jo aiemmin nyt alkusyksystä tutkintavankina lähinnä omaisuusrikosepäilyihin liittyvän jatkamisvaaran takia ja hänet oli vasta tuomittu nyt syntyneitä rikosepäilyjä edeltävästi Etelä-Savon käräjäoikeudessa kevään ja kesän 2017 aikana tehdyistä useista rikoksista yhteensä seitsemän kuukauden tuomioon.

Tapahtuma-aikaan pohjoisen suunnasta Mikkeliä kohtia ajaneen rekan kuljettajaa pyydetään edelleen ilmoittautumaan Itä-Suomen poliisille - häntä ei epäillä mistään rikoksesta, mutta hänellä saattaa olla tutkinnan kannalta tärkeitä tietoja asian selvittämiseksi asianomistajan tai todistajan roolissa.

Murtovaras ajoi takaa-ajon päätteeksi tahallaan päin poliisiautoa