Huumeina myydään nyt Bugatteja ja peeveliä - näitä aineita on erikoisten nimien takana

Poliisi ja tulli ovat viime ja tänä vuonna paljastaneet tutkinnallaan useita muuntohuumeiden tai huumesekoitusten myyntitapauksia. Useammat uudet aineet tai niiden eri versiot ovat myynnissä netin kautta.

Viranomaisten mukaan iso osa myytävistä huumausaineista ei edes ole sitä, mitä niiden väitetään olevan. Usein tiettyjen myyntinimien alla myydään kuitenkin samantyyppisesti vaikuttavia aineita. Mitään takuuta tästä ei kuitenkaan ole.

Tässä joitakin erikoisia tai viime aikoina yleistyneitä huumeita tai huumeina käytettäviä tutkimuskemikaaleja, joita etenkin nuoret ja nuoret aikuiset ostavat netistä tai katukaupasta. Osa aineista on yleistynyt myös vanhemmilla huumeiden käyttäjillä. Alla on osin myös niiden katukauppa- ja kutsumanimiä:

AB-fubinaca

Synteettinen kannabinoidi, jota myydään etenkin Kiinasta nettimyyntinä Suomeen. Ainetta voidaan myydä Suomeen nettikaupassa myös väittämällä sen olevan jotain muuta kuten kannabista tai muita muuntohuumeita. Voi aiheuttaa sydänoireita ja outoja paniikkikohtauksia.

Alice in Wonderland

LSD:tä lappuina. LSD on vanha psykedeelihuume, joka tuottaa voimakkaita aistiharhoja. On jällleen muoti muuntohuumekokeilijoiden keskuudessa. LSD:tä usein kutsutuaan myös pelkästään "lapuiksi".

Nimi tulee kuvasta tai kuviosta, joka on huumelapussa.

Amfetamiini, piri, katupiri

Käytetään myös nimiä A-vitamiini, valkoinen kostaja ja sulffa.

Amfetamiini on perinteinen huume, joka on suonensisäisten huumeiden käyttäjien ykkösaine buprenorfiinin (Subutex ja Suboxone) jälkeen. Siitä käytetään nyt yleisesti myös vahvoja synteettisiä muunnoksia: metamfetamiinia ja harvinaisempaa fluoriamfetamiinia. Fluoriamfetamiini-johdannaisesta on olemassa useita erilaisia kemiallisia koostumuksia.

Ekstaasi

Ekstaasitabletteja kutsutaan myös yleisesti essoiksi, nameiksi, naksuiksi, empuiksi, nakkuloiksi tai jollakin erikoisnimellä, joka tulee ekstaasitabletin logosta.

Mämmi on puhdasta MDMA:ta eli ekstaasin vaikuttavaa ainetta yleensä kristalli- tai jauhemaisena mössönä. Ekstaasitableteissa MDMA-pitoisuudet ovat paljon alhaisempia.

Barclay tai Bugatti

Molemmat ekstaasia tabletteina. Yleensä koostumukseltaan vahva. Vaihtelee väreiltään, myyty ainakin violettina ja punaisena.

Nimi viittaa tabletissa olevaan logoon tai sen tabletin muotoon.

Ekstaasi on vahva synteettinen huume, joka kuuluu amfetamiinijohdoksiin. Voi virkistää ja stimuloida tai aiheuttaa psykedeelisiä harhoja ja esimerkiksi janon tunteen ja ajantajun menetyksen.

Bolivialainen kokaiini

Kokaiini on perinteinen, kallis huume, joka välillä oli Suomessa harvinainen. Nykyään se on taas yleistynyt etenkin pääkaupunkiseudulla. Suomessa myydään jostain syystä kokaiinia mainostamalla sitä "bolivialaiseksi kokaiiniksi" myös riippumatta, mistä se on.

Herbalife

Vihreää tai punaista ekstaasia. Myydään tabletteina.

Domino tai Magneetti

Ekstaasitabletti. Molemmat yleensä Herbalifea vahvempia.

Kannabis

Paljon lempinimiä. Viime aikoina paljon käytetty kukan lisäksi myös: budi, weedi ja qq.

Louis Vuitton tai Sydän tai Pink Heart

Ekstaasitabletteja. Violetteja tai vaaleanpunaisia.

MDAI

Jo vuosia netissä myyty erikoinen, aivojen välittäjäaineisiin voimakkaasti vaikuttava huume. Voi aiheuttaa jälkikäteen masennusta ja muita psyykkisiä oireita.

MDMB-Chmica

Synteettinen kannabinoidi-valmiste. Kutsutaan myös MDMB-Chminicaksi. Joidenkin muuntohuumeaktivistien mukaan nousussa oleva muuntohuume. Synteettiset kannabinoidit tekevät osasta ihmisistä todella sekavia ja pahoinvoivia pitkäksi aikaa, jopa useiksi päiviksi tai viikoiksi.

Myydään katukaupassa myös huijaamalla eli väittämällä, että se on tavallista hasista.

Metukka eli MTX

Metoksematiini on muuntohuume, jota on Suomessa käytetty huumeena jo vuosikausia. Jostakin syystä ollut monien korvaushoitoa väärin käyttävien eli buprenorfiini-potilaiden suosikkihuumeita.

Nintendo

Ekstaasitabletti. Yleensä punaisia.

Marilyn Monroe tai Alex Grey

LSD:tä lappuina.

MDPV

Tunnetaan myös katunimillä PV, peeveli tai aakkoset. Muuntohuume, joka on voimakas piriste. Aiheutti muutama vuosi sitten useita kuolemia tai vakavia sairauskohtauksia. THL:n mukaan löydökset vähentyneet huomattavasti.

Alfa-PVP

Muuntohuume, joka yleistyi Suomessa nopeasti, mutta joka on taas vähentynyt yhtä nopeasti. Aiheutti outoja sekavuus- ja raivokohtauksia eli käyttäjät saattoivat seota ja käyttäytyä yllättäen väkivaltaisesti itseään ja muita kohtaan.

Random

Usein neste. Käytetään usein nenäsumutteena tai sitten suun kautta. U-huumeen ja fentanyylin sekoitus. Vahva opiodihuume. Uusi tulokas, jonka käyttö ilmeisesti yleistynyt. Viranomaiset selvittävät tilannetta parhaillaan.

Twins

Hyvin yleisiä LSD-lappuja.

U-huume

Varsinaiselta nimeltään U-47700 tai aiemmin U-47,700. Kemikaali, joka määriteltiin vasta viime vuoden lopulla Suomessa huumausaineeksi. Vahva opioidi. Myydään sekä nesteenä että jauheena. Aiheuttanut kuolemia useissa Euroopan maissa.

Unicorn

LSD:tä. Yleensä lappuina. Eriväriset laput ovat yleensä erivahvuisia.

WiFi

Ekstaasia tabletteina. Yleensä vahva koostumus.

Youtube ja Rolls Royce

Ekstaasitabletti. Rollsit yleensä punaisia.

 

 

Lähde: Tullin ja poliisin huumerikostutkinnat 2015-2017

Juttuun on täydennetty lisää aineiden katunimiä.

Poliisi takavarikoi ensimmäisen kerran uutta U-huumetta

Useista vainajista löytynyt U-huumetta - kuolemansyitä tutkitaan vielä lisää

FBI antoi Suomen tullille tärkeän vinkin - tutkinta suomalaismiehestä alkoi

Tulli paljasti: Suomessa ilmi nettihuumekauppojen verkosto

Huumevalikoima laajempi kuin koskaan - kokaiini teki paluun, lisää muuntohuumeita