Johtajan työt 26-vuotiaana aloittanut: Olen oma itseni ja luotan alaisiini

Kauppatieteiden maisteri Sanna Hannukainen, 36, todistaa vääriksi monia ennakkoluuloja naisten etenemisestä johtopaikoille. Hän aloitti johtajan työt nuorena ja on nyt edennyt OP-ryhmässä kahdensadan ihmisen yksikön päälliköksi.

– Kun aloitin 26-vuotiaana Helsingin Osuuspankin Oulunkylän konttorin johtajana, kukaan ei tytötellyt, mutta mietin usein, että miten pitää olla. Se oli varsinainen korkeakoulu esimiesvalmennuksen jälkeen, Hannukainen sanoo.

Uransa alussa Hannukainen huomasi nopeasti, että mitä enemmän hän pystyy olemaan oma itsensä, sitä paremmin työ sujuu. Hän ei myöskään kuvitellut tietävänsä asioita vaan kyseli paljon konttorin väeltä.

Hannukaisen mielestä on tärkeää tuntea oman osaamisensa ja jaksamisensa rajat. Esimiehen täytyy luottaa alaisiinsa, jotka yleensä tietävät omasta erikoisalastaan paljon enemmän kuin pomo.

– Ihmisiä pitää kuunnella. He haluavat onnistua ja oppia uutta.

Suomessa vasta 27 prosenttia johtajista on naisia. Hannukainen uskoo, että naiset etenevät vähitellen myös ylimmille johtopaikoille.

– Minun sukupolveni ei enää mieti sukupuolta, vaan kykyjä. Eikä uralla etenemisen takia tarvitse kuulua verkostoihin tai klubeihin.

Johtajaurasta haaveilevia hän haluaa muistuttaa siitä, että työstä täytyy pitää ja toisen asemaan on osattava asettua.

– Eikä naisten kannata pitää kynttilää vakan alla.

Naisten turha vaatimattomuus haittaa myös monen asiantuntijan mielestä uralla etenemistä. Suomen Ekonomien tasa-arvoasioista vastaava Kosti Hyyppä kertoo, että järjestön uravalmentajien täytyy rohkaista naisia paljon enemmän kuin miehiä.

– Konsulteilta olen myös kuullut, että naiset kieltäytyvät miehiä useammin heille tarjotuista johtopaikoista. Usein kieltäytymisen syy on perhe. Ruuhkavuodet osuvat samaan saumaan, kun pitäisi edetä uralla. Sitten monet päivittelevät viisikymmentä täytettyään, etteivät headhunterit enää soittele, Hyyppä sanoo.