Jopo-huijari tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa harvinaisen vankeustuomion, jossa olemattomia Jopo-polkupyöriä netissä kaupitellut mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen.

Oikeus tuomitsi Niko Pajusen, 24, kahdeksi vuodeksi vankeuteen, koska mies oli syyllistynyt taas 30 petosrikokseen, kahdeksaan varkausrikokseen ja kolmeen muuhun rikokseen viime vuonna vain seitsemän kuukauden aikana.

Hovioikeuden mukaan nuoren miehen tekemät petokset ja varkaudet olivat järjestelmällistä, vahingollista toimintaa.

Hänen tuomiotaan alensi kaksi viime joulukuussa saatua vankeusrangaistusta, joiden perään uusi tuomio lasketaan.

Rikossarjassa kyse oli siitä, että useimmiten mies ilmoitti netissä myyvänsä 100–170 eurolla Jopoa, jota hänellä ei todellisuudessa ollut. Ympäri Suomea olleet ostajat maksoivat rahat miehelle eivätkä koskaan saaneet pyörää.

Lisäksi Pajunen murtautui Mikkelissä autoon ja käytti autosta varastamiaan pankkikortteja sekä passin ja ajokortin henkilötietoja petoksiin muun muassa tilaamalla toisen henkilön nimellä kännyköitä ja nettiliittymiä.

Hän myös aukoi toisen henkilön postilaatikkoon tulleita posteja kuten pankin kirjeen.

Pajunen myös varasti useita Jopo-pyöriä eri puolilta Mikkeliä. Varkauksia varten hän kantoi mukanaan voimapihtejä, joilla rikkoi pyörien lukot.

Viime lokakuussa hän myös murtautui rivitaloasunnon autotalliin, josta varasti mittavan määrän alkoholijuomia, maljakoita ja erilaista muuta irtainta.