Käräjäoikeus myönsi Aarnio-päävyyhdin valituksiin pitkän lisäajan

Helsingin käräjäoikeus on myöntänyt 1,5 kuukautta lisää valitusaikaa entisen huumepoliisin Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun kaikille osapuolille.

Normaalin aikataulun mukaan osapuolten olisi pitänyt jättää valituksensa tammikuun loppuun mennessä, mutta oikeus katsoi tarpeelliseksi myöntää valituksiin lisäaikaa maaliskuun puoliväliin asti. Vastavalitukset pitää jättää maaliskuun loppuun mennessä.

Leppävirtalainen Seija Kortekallio-Lampi, Aarnio itse, jengipomo Keijo Vilhunen ja Aarnion rikoskumppanina tuomittu Mari Romano ovat kaikki ilmoittaneet määräajassa tyytymättömyytensä saamiinsa tuomioihin.

Kortekallio-Lampi, Aarnio ja Vilhunen odottavat valitusprosessin etenemistä vangittuina. Kortekallio-Lampi on passitettu Hämeenlinnan vankilaan ja Aarnio ja Vilhunen Vantaan vankilaan.

Kortekallio-Lampi tuomittiin käräjäoikeudessa seitsemäksi vuodeksi vankeuteen ja Aarnio ja Vilhunen molemmat kymmeneksi vuodeksi. Romano sai tuomioksi kolme vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta.

Syyttäjät haluavat kumota todistamiskiellon

Tyytymättömyytensä ovat ilmaisseet myös muut tuomitut: rikosylikonstaapeli Mikael Runeberg ja sakkotuomion saanut apulaisvankilanjohtaja.

Myös syyttäjät ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttään koko tuomioon kaiken varalta, mutta tiedossa ei vielä ole, keiden kaikkien osalta he lopulta valittavat hovioikeuteen käräjäoikeuden ratkaisuista.

Käräjäoikeus hylkäsi kokonaan kuuteen syytettyyn kohdistuneet syytteet sekä myös osan pääepäiltyjen oheissyytteistä.

Syyttäjät hakevat myös muutosta ratkaisuun, jolla käräjäoikeus salli todistajaksi haastetun asianajajan kieltäytyä todistamasta. Syyttäjät olisivat halunneet kuulla helsinkiläistä asianajajaa hänen ystävyyssuhteestaan Aarnioon siltä osin, mitä tietoja Aarnio on hänelle vuotanut ja miten hän mahdollisesti liittyi erään kanssatuomitun uhkailuun.

Lavastuksen uhri pettyi korvauksiin

Lisäksi lavastuksen uhriksi joutunut mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Hän haki Aarniolta ja tämän rikoskumppaneilta korvauksia lavastuksesta jopa 250 000 euroa, mutta oikeus määräsi hänelle maksettavaksi vain 8 000 euroa.

Myös helsinkiläinen prostituoitu on ilmoittanut tyytymättömyytensä Aarnion tuomioon. Kaikki naisen kertomien pohjalta nostetut syytteet hylättiin siitä, että Aarnio olisi kavaltanut naiselta rahaa, kannustanut häntä prostituutioon tai jättänyt tekemättä rikosilmoituksia naisen kertomista rikoksista.

Aarnio tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska oli päällystöasemassa olevana poliisina harrastanut seksiä prostituoidun kanssa virka-ajalla, mutta mitään rikoksia hänen ei katsottu tehneen naista vastaan, vaikka tämä oli niin väittänyt laajalti muun muassa useissa tiedotusvälineissä.

Verohallinto tyytymätön pojan vapauttavaan ratkaisuun

Lisäksi verohallinto ilmoitti olevansa tyytymätön Aarnion pojan saamaan vapauttavaan tuomioon veropetoksesta.

Oikeus ei tuominnut poikaa veropetoksesta, vaan katsoi tämän olleen tietämätön isänsä toimista. Aarnio oli siirtänyt poikansa nimiin omaisuutta rakentaessaan Porvooseen hankkimalleen tontille taloa.

Myös Helsingin poliisilaitos aikoo hakea vielä korvauksia Aarniolta poliisilaitoksen leasing-autojen käytöstä omiin yksityisiin ajoihinsa.

Tyytymättömyyden ilmaisujen suuri määrä kertoo siitä, että myös varsinaisia valituksia on odotettavissa paljon ja useista asiakohdista.

Se tarkoittaa, että Aarnio-päävyyhti jatkuu vielä laajana kokonaisuutena Helsingin hovioikeudessa. Mahdollinen ajankohta on noin vuoden päästä ensi talvena.

Aarnio-oikeudenkäynnissä oli keksittyjä tarinoita: Veiko, rahalavastus ja puhelinten piilopaikka

KKO: Aarnion petostuomio voimaan - myös Trevocin johtajat vankilaan

Aarnion hasiksia päätyi Kuopioon tiedettyä isompi määrä

Uusi suunnitelma: Aarnio oli valmistelemassa jo uutta huumekauppaa

Lavastettu mies saa Aarniolta korvauksia - vain pieni osuus pyydetystä

Huumepoliisi, maalla asuva rouva ja jengipomo olivat uskomaton yhdistelmä

Valtio maksaa 1,3 miljoonaa euroa Aarnio-vyyhdin asianajokuluja

Näin Aarnio häiritsi Kuopion huumepoliisien tekemää tutkintaa

Tässä kaikki Aarnio-vyyhdin syytetyt, tuomitut ja korvaukset

Kommentti: Aarnio upotti oikeudessa itse itsensä