KYSillä liikennejärjestelyt remonttiin –  nämä asiat muuttuvat

KYS on aloittanut Kaarisairaalan edustan liikenteelliset uudistamistyöt.

Kaarisairaalan edustaa väljennetään siten, että potilaiden saattoliikenne, pysäköintitaloon ajo sekä huoltoliikenne eriytetään toisistaan.

Jalankulkijat saavat remontin myötä uuden, kolme metriä leveän jalankulkureitin. Samalla ennen päivystysrakennuksen lipan alla ollut portaallinen kävelyväylä suljetaan.

Uusien järjestelyiden myötä Kaarisairaalan edusta rauhoitetaan saattoliikenteelle.

– Sen takia pysäköintitaloon on puhkaistu uusi sisään- ja ulosajokohta hieman eri paikalle kuin se nykyään on, kertoo rakennuttaja Reino Pyy KYSin Kiinteistöhallinnosta.

Alueen väljentämiseksi pyöreän pysäköintitalon sivustalla ollut pyöräkatos poistetaan.

Lisäksi remontin ajaksi Kaarisairaalan edessä oleva taksitolppa poistetaan käytöstä. Taksien uusi sijoituspaikka on parkkitalon takana, vastapäätä rakennus 3 A:ta.

Muutostöistä huolimatta pysäköintitaloon ja Kaarisairaalaan voi ajaa koko ajan. Remonttialueella järjestetään päivittäin liikenteen ohjausta. Remonttien aikana KYSillä asioivilta pyydetään malttia ja varovaisuutta, koska alueella liikkuu tavallista enemmän työkoneita.

KYSistä arvioidaan, että Kaarisairaalan edustan liikennetyöt saadaan valmiiksi lokakuun loppuun mennessä, samoin kuin jo aiemmin käynnistetty päätalon etupihan remontti.