Kiira-rajuilma aiheutti lauantai-iltana 85 tehtävää Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle

Kiiraksi nimetty voimakas ukkosrintama aiheutti lauantai-iltana Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle 85 tehtävää. Suurin osa tehtävistä oli vahingontorjuntatehtäviä. Tehtäviä oli etenkin Espoon ja Kirkkonummen alueilla.

Esimerkiksi Espoossa myrsky aiheutti iltakuuden ja yhdentoista välillä 63 tehtävää, pelastuslaitos kertoo tiedotteessa.

Kaikista 85 tehtävästä 69 oli vahingontorjuntatehtäviä. Esimerkiksi tulipaloja oli puolestaan kahdeksan.

Kiira-rajuilma jätti Länsi-Suomen rauhaan ja suuntasi myöhään eilen etelästä kohti Kaakkois-Suomea. Kaikkiaan myrsky jätti jälkeensä satoja pelastustehtäviä Uudellamaalla.

Myrskyn takia kaatuneet puut ovat haitanneet myös liikennettä teillä ja tietyillä rataosuuksilla, Liikennevirastosta kerrottiin eilen illalla.

Sähköverkkoyhtiö Caruna: Lähes kaikki myrskyn aiheuttamista vioista korjattu

Sähköverkkoyhtiö Carunan mukaan lähes kaikki myrskyn aiheuttamista vioista on korjattu. Voimakkaat tuulenpuuskat ja salamat aiheuttivat eilen vakavia tuhoja Carunan asiakkaille Keski- ja Länsi-Uudellamaalla.

Yhtiön mukaan puoliltaöin sähköttä oli enää alle 1  700 yhtiön asiakasta, kun enimmillään sähköttä oli noin 20  000 asiakasta.

Uudellamaalla, Hämeessä ja Kymenlaaksossa oli pahimmillaan yli 30  000 asiakasta sähköttä lauantai-iltana. Uudellamaalla oli eniten sähkökatkoja Carunan piirissä.

Energiateollisuuden sähkövikakartan mukaan kaikkiaan Suomessa oli kolmen aikoihin sunnuntaiaamuna reilut 13  000 asiakasta ilman sähköä.