Kuntaministeri: Kaksoiskuntalaisuuden mahdollisuus kannattaisi selvittää

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mielestä kannattaisi selvittää, voitaisiinko Suomessa ottaa käyttöön niin sanottu kaksoiskuntalaisuus, jolloin ihminen voisi olla kirjoilla kahdessa kunnassa.

– Itse käytän termiä monipaikkaisuus. Ihmisellä voisi olla pääkotikunta sekä toinen kirjoillaolokunta, vaikkapa kesämökkikunta, Vehviläinen sanoo.

Pielavedellä lauantaina UKK-seminaarissa puhunut ministerin mukaan esimerkiksi verotuskysymykset olisivat ratksaistavissa, vaikka kansalaisella olisi kaksikin kotikuntaa.

Kaksoiskuntalaisuus on ollut esillä viime vuosina. Vuonna 2004 aisan otti esille tuolloinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.). Vanhanen uudisti ehdotuksensa viime vuonna.

Kuusamon kaupunki jätti asiasta aloitteen viime vuonna valtiovarainministeriöön.

UKK-seminaari järjestettiin lauantaina Pielavedellä kymmenen vuoden tauon jälkeen. Seminaariperinnettä haluttiin nyt jatkaa, kun presidentti Urho Kekkosen kuolemasta on kulunut 30 vuotta.

Seminaari järjestetään myös ensi vuonna, kun juhlitaan Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta. Tuolloin seminaarin aiheena on yrittäjyys.

Seminaari ajoittuu tutusti syyskuun alkuun, mahdollisimman lähelle Kekkosen syntymäpäivää 3. syyskuuta.