Kuopiolaismies opiskeli metamfetamiinin valmistamista ammattikoulussa

Tullin rikostutkinnan mukaan kuopiolainen mies hankki huumeiden valmistamiseen taitoja opiskelemalla laboratorion perustutkintoa Savon aikuis- ja ammattiopistossa.

Ammattikoulussa hankkimiaan taitoja hän käytti muun muassa valmistellessaan metamfetamiinin valmistamista Kuopiossa.

Mies jäi kuitenkin kiinni ja hovioikeus tuomitsi hänet vastikään kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, seitsemästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksen valmistelusta, viidestä salakuljetuksesta ja yhdestä kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta.

Mies jäi kiinni, kun tulli pysäytti Helsinki-Vantaan lentoasemalla hänen Kiinasta ja Puolasta tilaamiaan huumeita tai muita huumaavia aineita vuonna 2015. Tilausten tutkinta paljasti lopulta kotikemistin laajan toiminnan ja siihen liittyneen huumekaupan.

Kotietsinnällä ja muussa tutkinnassa selvisi, että mies oli hankkinut käyttöönsä ammoniakkia, asetonia, suolahappoa, etikkahappoa, typpihappoa, rikkihappoa, alumiinia, nikkeliä, isopropyylialkoholia, isopropanolia, elohopeaa, natriumhydrokloridia, metyyliamiinia, bentsaldehydiä sekä muun muassa etyylidiamiinia apteekeista ja rautakaupoista ja tilaamalla netistä.

Syyttäjän mukaan osan aineista oli miehen ystävä varastanut oppilaitoksesta.

Mies tuomittiin siitä, että hänen oli tarkoitus valmistaa aineista ainakin metamfetamiinia ammattiopiston taidoillaan sekä hankkimalla lisää tietoa netistä ja alan kirjallisuudesta.

Lisäksi mies oli valmistanut itse akaasian ja mimosa hostilis -kasveista harmaliini-huumetta, jota hän oli lähettänyt ostajille Serbiaan, Libanoniin ja Yhdysvaltoihin.

Mieheltä löytyi myös amfemiinia, kannabista sekä erilaisia uusia muuntohuumeita, joita hän myös itse osasi uuttaa ja imeyttää käyttöannoksiksi paperilappuihin.

Uudet huumeet olivat niin voimakkaita, että niiden käyttöannokset oli milligramman osia. Siksi niitä myytiin usein uutettuna pieni huume-erä paperilappuun imeskeltäväksi.

Savon Sanomat kertoi viime talvena, että huumekokeilijoiden aineiden keräily on aiheuttanut työturvallisuusriskin esimerkiksi poliiseille ja palomiehille sekä riskin ylipäätään naapurustossa. Aineet voivat aiheuttaa palovaaran tai syövyttävät aineet aiheuttaa esimerkiksi allergisia, ärsyttäviä tai jopa syövyttäviä vaikutuksia.

Tulli takavarikoi uutta N-Bomb -huumetta - oikeuden mukaan aine hengenvaarallista

Vaarallinen ilmiö - nuoren miehen vaatekaapissa oli räjähdysvaara