Kuopion vesikriisi: Ihmiset ostavat hurjasti pullovettä

Kuopiolaiset ovat ostaneet ennätysmääriä pullovesiä kaupungin hanaveden likaantumisen takia.

Ostoryntäys alkoi torstaina ja on jatkunut perjantaina. Kaupat ovat varautuneet yllättävään lisämenekkiin lisätilauksillaan tukkukaupoilta ja juomatehtailta, kuten Olvilta.

K-Supermarket Veljmies on kaupungin keskustassa torin vieressä. Kauppiaat Reetta ja Juha Nissinen kertoivat perjantaina aamulla, että pullovesiä on tilattu runsaasti myös viikonloppua varten.

– Eilen saimme hankittua lisää erilaisia vesiä, Reetta Nissinen mainitsee.

– Eilen myytiin vähän yli 3 000 litraa. Tavallisesti näihin aikoihin myynti ei ole juuri mitään. Lounasasiakkaille myydään lähdevettä noin 10-15 litraa pienissä pulloissa, Juha Nissinen sanoo.

– Vettä ajettiin eilen koko päivä ja ilta. Eilen kymmentä vaille yhdeksän vesi loppui, mutta tänä aamuna sitä on saatu lisää ja sitä on myös mennyt paljon, hän sanoo.

– Uskon, että vesi riittää. Eilen sitä saatiin hyvin toimittajilta Juha Nissinen toteaa.

Myös kertakäyttöastioiden myynti on kasvanut rajusti, koska astioita ei voi tiskata normaalisti. Monet kahvilat, muun muassa Houkutus, ovat siirtyneet kertakäyttöastioiden käyttöön.

Osuuskauppa PeeÄssän päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimialajohtaja Juha Riikola kertoo, että eilen pullovesi loppui eräistä liikkeistä.

– Kun tavallisesti menee pari lavallista, eilen meni yli kaksikymmentä, hän kuvaa menekin kasvua.

Riikolan mukaan pullovesi ei Kuopiosta lopu.

– Tänään Sipoon varastolta tulee täysperävaunullinen rekka vettä, joka jaetaan kauppoihin, hän sanoo.

Riikolan mukaan tyhjiä kanistereita on ostettu paljon veden hakemista varten.