Laaja luottokorttien skimmausvyyhti on yksi Suomen suurimpia

Poliisin tietoon on tullut jo 150–200 ilmoitettua rikosta tai rikosepäilyä luottokorttien kopioinnista etenkin Pieksämäellä.

Kopioiduilla luottokorteilla on onnistuttu tekemään ostoksia Indonesiassa. Lisäksi osa rikosilmoituksista koskee nostoyrityksiä, jossa rahojen nosto tai tilin käyttö ostoksiin on jäänyt yritykseksi.

Uusimpien tietojen mukaan luottokorttiyhtiö on sulkenut nyt myös Varkaudessa ABC:n kylmäasemalla viime syksynä käytettyjä luottokortteja. Aiemmin poliisin tietoon oli tullut, että maksu- ja luottokortteja oli kopioitu Pieksämäen ABC:n kylmäasemalla.

Kaiken varalta suljettuja kortteja on paljon enemmän kuin mitä tilejä on veloitettu rikollisesti.

Poliisin mukaan rikosilmoitusmäärä on ollut yhä nousussa.

– Emme vielä tiedä, mihin lukuun tämä lopulta pysähtyy, rikoskomisario Harri Pöysti Itä-Suomen poliisista sanoo.

Pieksämäen–Varkauden tapaus voi olla yksi Suomen suurimpia luottokorttien skimmauksia eli kopiointitapauksia.

Asia lähti tulemaan ilmi tammi–helmikuun vaihteessa, kun pankki kysyi eräältä savolaiselta asiakkaaltaan, onko tämä Aasiassa. Pieksämäkeläinen asiakas oli Savossa, mutta hänen luottokorttinsa kopiolla tehtiin ostos Indonesiassa.

Luottokorttiyhtiö sulki tämän jälkeen ainakin muutamia satoja luottokortteja, joita oli käytetty Pieksämäen ja Varkauden kylmäasemilla epäiltynä kopiointiaikana eli viime vuoden syyskuun toisella viikolla.

Tapauksen esitutkinta jatkuu. Teosta epäillään romanialaisia ammattivarkaita, joiden henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Luottokortin alue-eston käyttö estäisi ison määrän rikoksia

Maksukortit oli skimmattu jo syksyllä