Mies nieli jopa 120 huumehivakkaa - tulli pysäytti huumekuriirin Suomessa

Tullitarkastajien Helsinki-Vantaan lentoasemalla pysäyttämän miehen kehosta löytyi poikkeuksellinen lasti huumeita.

Marokkolainen 37-vuotias mies oli niellyt jopa 120 hivakkaa hasista ja matkusti niiden kanssa Espanjasta Tanskan kautta Suomeen.

Mies kuljetti kerralla kehon sisällään siis noin 1,2 kilon satsin huumeita sekä niiden muoviset pakkausmateriaalit.

Yleensä huumekuriirit ovat kuljettaneet nielemällä huumeita, jotka ovat tilavuuteensa nähden vahvoja ja siten myös arvokkaita. Hasis on melko tilaa vievä huume arvoonsa nähden, joten sitä salakuljetetaan Suomeen siksi yleisemmin ajoneuvolla, ei kehon sisällä.

Suomessa odotti ulostuspaikka

Marokkolaismies oli lähtenyt lennoille Espanjasta Malagasta, jota kutsutaan salakuljettajien paratiisiksi. Sieltä hän oli lentänyt Kööpenhaminaan ja edelleen Helsinki-Vantaalle.

Mies kertoi tullin kuulusteluissa, että hänelle oli luvattu kuriirina toimimisesta 1 500 euroa.

Hän oli saanut ohjeet lentää Suomeen ja siirtyä Espooseen tietyn hotellin eteen. Suomessa olevan 32-vuotiaan marokkolaismiehen piti tulla häntä vastaan ja osoittaa hänelle paikka, jossa hän voi ulostaa huumeet ulos.

Suomen kontakti oli ennen sovittua tapaamista siirtänyt Western Union -rahansiirtopalvelun kautta rahaa Suomesta Espanjaan.

Kyseinen mies oli myös soittanut kuriirille etukäteen ja he olivat sopineet kuviot valmiiksi. Tulli otti kuitenkin molemmat miehet kiinni.

Kaksi matkaa perätysten

Tutkinnassa ilmeni, että viime heinäkuussa Suomessa kiinni jäänyt huumekuriiri oli tehnyt samanlaisen matkan Espanjasta Suomeen jo kaksi viikkoa aiemminkin.

Silloin hän oli lentänyt samalla tavoin Malagasta Kööpenhaminan kautta Suomeen ja palannut Suomesta Helsingin Mallorcalle ja sieltä Granadaan.

Syyttäjän mukaan teletiedot osoittivat, että kuriiri ja Suomen kontakti olivat tavanneet myös silloin Suomessa. Miehet kiistivät kuitenkin ensimmäisen matkan olleen huumeiden salakuljetusta.

Syyttäjän mukaan huumekuriirin epätavallinen matkareitti, kallishintaisten lippujen käyttö ja paluulipun ostaminen vasta Suomesta olivat kaikki toimia, jotka viittasivat huumeiden salakuljetukseen eikä normaaliin matkailuun.

Miehet myös kertoivat silloin täysin sattumalta tavanneensa Espoossa, mitä oikeus piti epäuskottavana.

Huumekuriirilla oli myös silloin ollut matkalla oman kännykkänsä lisäksi niin kutsuttu pelipuhelin, jolla hän ainoastaan piti yhteyttä huumemyyjään Espanjassa.

Oikeuden mukaan ensimmäisen matkan tarkoitus ja mahdollisesti maahan tuodun huumeen määrä ja laatu jäivät kuitenkin näyttämättä, joten oikeus hylkäsi sen syytteen.

Toisesta matkasta oikeus tuomitsi molemmat miehet vuoden ehdolliseen vankeuteen. Miehet tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta.

Heti oikeudenkäynnin jälkeen Suomi käännytti huumekuriirin eli 37-vuotiaan miehen maasta palaamaan Espanjaan tai Marokkoon. Niinpä miestä ei enää nähty hovioikeudessa, koska Suomen viranomaisilla ei ole enää tietoa hänen sijainnistaan.

Toisen miehen valitus käsiteltiin hovioikeudessa, joka vastikää antamassaan ratkaisussa katsoi miehen olleen hasiksen vastaanottaja Suomessa niin kuin käräjäoikeuskin oli katsonut. Hovioikeus piti miehen tuomion voimassa.

Tulli pysäytti jengiläisen konepistoolin kuljetuksen - uusi oikeudenkäynti tulossa

Vuoden suurin kokaiinitakavarikko: liettualaismies sai alennusta tuomioonsa

Huumekuriirin tuomio aleni uuden linjan mukaan - tullikoiran jättilöytö oli yksi kaikkein suurimpia

Huumekauppiaat yrittivät yli tunnin ajan harhauttaa tullia jäljiltään

Tulli: Verkon huumekauppiaat valehtelevat takaavansa anonymiteetin