Nuori mies riehaantui korttelirallista – ajoi päin mopoilijaa ja kohti jalankulkijoita

Oikeus antoi tuomionsa harvinaisessa liikennerikoksessa, jossa tapahtuma-aikaan 18-vuotiaan miehen todettiin ajaneen tahallaan päin mopoilijaa, kohti jalankulkijoita sekä törmänneen tahallaan myös yhteen autoon.

Syytä teoille ei selvinnyt. Mies itse kertoi oikeudessa säikähtäneensä muita kaupungilla autoilla ja mopoilla ajaneita nuoria, mutta silminnäkijöiden havainnoista väite ei saanut vahvistusta.

Varkautelainen mies ajoi henkilöautolla viime syksynä edestakaisin lenkkiä Varkauden keskustassa.

Silminnäkijöiden mukaan hän oli ajanut 50 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella noin 80 kilometriä tunnissa -vauhtia. Kun mies ajoi kovaa vauhtia kohti suojatietä, jolla oli jalankulkijoita, takana ollut autoilija yritti varoittaa häntä valoja vilkuttamalla.

Suojatiellä ollut tyttö vältti yliajon vain hyppäämällä pois auton edestä niin, että hän kaatui asvaltille ja loukkasi kätensä.

Toinen nuori mies oli autollaan pysähdyksissä pysäkillä, kun kaahari tuli ja ajoi kohti hänen autoaan. Autot ryykkäsivät toisiaan niin, että pysähtyneenä olleen auton sivupeili vioittui.

Kaahari jatkoi matkaansa ja hiljensi vauhdin Linjurinkadulle. Siinä hän lipui autollaan noin 25 kilometrin tuntinopeutta. Kun yksi mopoilija lähti ohittamaan autoa ja oli jo sen rinnalla, autoa kuljettanut mies koukkasi vasemmalle ja törmäsi mopoon.

Mopo vaurioitui törmäyksessä, mutta mopoilija selvisi vammoitta.

Sivullisten paikalle hälyttämä poliisipartio tavoitti pian auton kuljettajan ja määräsi hänet ajokieltoon.

Mies oli saanut ajokortin vain muutama kuukausi ennen erikoisia tapahtumia. Oikeudessa hän kertoi reagoineensa toisten tööttäilyihin ja valojen vilkutteluun.

Oikeus piti tekoa niin vakavana, että tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen, jonka koeaika kestää kesään 2019. Lisäksi mies määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa oheisakkoja, mistä tulee 180 euroa maksettavaa.

Oikeus määräsi ajokortin palautettavaksi miehelle. Hän ehti olla ajokiellossa yli yhdeksän kuukautta.