Parkour-harrastajille oma sali Kuopioon

Suomen Parkour Akatemia avaa oman salin Kuopioon lokakuussa. Akatemian tarkoituksena on antaa ohjattua ja ammattimaista parkous-opetusta.

Savon Sanomat uutisoi vuosi sitten, että akatemia etsii hallia järjestääkseen toimintaa paremmin ympärivuoden. Akatemia aloitti toiminnan Kuopiossa syksyllä 2016, mutta tilat salille löytyivät vasta nyt. Sali sijaitsee lokakuusta alkaen Särkiniemessä, kiipeilykeskus VOEMAn vierestä. Ennen salin avaamista toimintaa on ollut ulkotiloissa, mutta kovan kysynnän takia toimintaa haluttiin laajentaa.

Opetusryhmiä on kaikenikäisille. Nuorimmat osallistuvat vanhempiensa kanssa perheparkouriin. Lisäksi lapsille on ikäryhmiä, sekä aikuisille ja nuorille omat ryhmänsä.

Tähän asti akatemia on toiminut seitsemässä kaupungissa Suomessa. Parkour-toimintaa on ollut Kuopiossa viimeksi muutama vuosi sitten, mutta tuolloin se jouduttiin lopettamaan ohjaajapulan takia.

Parkour on liikunnallinen harrastus, jossa pyritään liikkumaan sulavasti hyödyntämällä ympäristöä. Kaupungeissa onkin voinut törmätä erityisesti nuoriin, jotka hyppivät esimerkiksi kaiteiden, penkkien ja aitojen yli.

Vapaus vetää nuoria parkourin pariin - "Joskus saattaa tulla pari temppua heitettyä"

Parkourin suosio kasvaa Kuopiossa