Petteri Paronen lopettaa Kuopion kaupunginjohtajana

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen aikoo hakea eroa kaupunginjohtajan virasta vuodenvaihteesta 2017-18 alkaen.

Paronen luopuu viranhoidosta jo toukokuun aikana. Hän hakee palkatonta virkavapaata kesäkuun alusta 27. marraskuuta asti vuorotteluvapaalle siirtymistä varten.

Asiasta päätetään Kuopion kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 20. maaliskuuta. Mikäli kaupunginhallitus myöntää Paroselle hänen hakemansa palkattoman virkavapauden, tulee hän jäämään vuosilomalle ja siis pääosin pois kaupungin toiminnasta toukokuun 2017 aikana.

Tänä vuonna 62 vuotta täyttävä Paronen on toiminut Kuopion kaupunginjohtaja 1. elokuuta 2001 alkaen. Hän on Kuopion historian toiseksi pitkäaikaisin kaupunginjohtaja.

- Kiitän kaupungin henkilökuntaa, kunnallispoliittisia päättäjiämme ja runsasta joukkoa verkostokumppaneitamme yhteisesti asettamiemme tavoitteiden saavuttamiseksi tehdystä työstä, Paronen sanoo kaupungin tiedotteessa.

- Yhteiskuntamme rakenteet ovat lähivuosina historiallisen suurten muutosten kohteena. Tämä on positiivinen haaste myös Kuopion kaupungille. Mielestäni nyt on oivallinen aika, vieläpä kohtuullisessa fyysisessä ja henkisessä kunnossa, astua johtajuudesta sivuun ja antaa tilaa tuoreille toimijoille ja uusille ajatuksille.

Kantanen: Kaupunginjohtaja-asiaa pohditaan kuntavaalien jälkeen