Rivitalosta löytyneiden ase- ja räjähde-erien alkuperä ei ole selvinnyt

Varkaudessa rivitaloasunnosta löytyneiden räjähteiden ja aseiden alkuperä ei ole selvinnyt. Poliisin mukaan kaikki asunnosta löytyneet räjähteet ja räjähdevaaralliset osat saatiin siirrettyä ja hävitettyä turvallisesti.

Poliisi löysi tarkastuksella räjähteitä rivitaloasunnosta Könönpellosta viime perjantai-iltana.

Asunnosta löytyi siviiliräjähteitä, ampumatarvikkeita sekä sotilasräjähteitä kuten ilmatorjuntatykin kranaatti ja muita ammuksia. Ammuksia ei olisi saanut olla asuintalossa. Myös ampuma-ase ja patruunat oli säilytetty vastoin lainvaatimuksia.

Poliisi epäilee, että osa esineistä oli entisen asekeräilijän aiempia hankintoja, jotka olivat jääneet säilytykseen huonolla tavalla. Sotilasräjähteitä siviilihenkilöllä ei kuitenkaan olisi saanut olla hallussaan lainkaan.

Poliisi ei ole toistaiseksi vielä kuulustellut varkautelaista 54-vuotiasta miestä. Häntä epäillään räjähderikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisi pyysi Puolustusvoimat avuksi raivaamaan miehen asunnon räjähdevaarallisesta materiaalista. Puolustusvoimien avulla asunnon ase- ja räjähde-esineistö raivattiin paikalta viime lauantain aikana.