Sammon kapteeni Aleksi Kaatrasalo on ajankäytön mestari

Pielaveden Sammon Aleksi Kaatrasalon viikko on ollut valoisa tiistaisen pronssin johdosta. Joukkue teki kymmenen mitalittoman vuoden jälkeen huiman nousun liigassa.

Kaatrasaloa ei silti nytkään nähdä takki auki Savonia- ammattikorkeakoulun käytävillä. Vähäeleinen ja vaatimaton 26-vuotias opiskelee Kuopiossa konetekniikkaa kolmatta vuotta ja on pysynyt urheilukiireistä huolimatta aikataulussa. Puolet opinnoista tapahtuu englanniksi.

Kaatrasalo on tietoinen, että esimerkiksi urheilulukiota käyvillä aktiiviurheilijoilla on kovat stressipisteet ja monilla jopa burn out -jaksoja.

– Itse olen välttynyt stressiltä Savonian vuosina. Oli semmoista ajoittain, kun pelasin Loimaan Hurrikaaneissa ja tein samalla töitä tehtaassa.

Kaatrasalon älypuhelimen kalenteri on jatkuvasti täynnä, mutta viikkojen tarkka suunnittelu onnistuu häneltä kivuttomasti. Lentopalloilija rentoutuu ulkoilemalla tyttöystävänsä kanssa. Hän ehtii myös lukea paljon tietokirjallisuutta ja elämäkertoja, viimeksi palkitun psykologisen tiedekirjan Ajattelu nopeasti ja hitaasti. Kirjassa kerrotaan ajattelua ohjaavista järjestelmistä. Järjestelmä 1 on nopea ja intuitiivinen. Järjestelmä 2 on harkitsevampi ja loogisempi.

– Kirja oli mielenkiintoinen. Äskettäin innostuin myös Barack Obaman kirjasta Unelmia isältäni, Kaatrasalo kertoo.

 

Tarkemmin Kaatrasalon mietteistä lauantain Savon Sanomien päivyrisivulla.