Valtioneuvosto: Rajaniemi jatkaa Fimean johdossa

Valtioneuvosto nimitti torstaina iltapäivällä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean ylijohtajaksi Fimean nykyisen ylijohtajan Sinikka Rajaniemen. Rajaniemen aiempi, määräaikainen virka umpeutuu huhtikuun lopussa. Hänet on nimetetty tehtävään 1.5.2017-30.9.2018 väliselle ajalle.

Jatkopestiä esitti sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.).

Fimea aloitti toimintansa marraskuussa 2009, kun sen edeltäjävirasto Lääkelaitos lakkautettiin. Farmasian lisensiaatti Sinikka Rajaniemi aloitti Fimean ylijohtajana marraskuussa 2009. Tehtävä oli määräaikainen ja sen oli määrä päättyä 31.10.2016. Viime syyskuussa Rajaniemen tehtävää jatkettiin tämän vuoden huhtikuun loppuun.

Rajaniemen valinta kiinnostaa, koska alunperin Fimean pääpaikaksi piti tulla Kuopion. Alueellistaminen on kuitenkin sujunut nihkeästi osin Rajaniemen Helsinkiä tukevan kannan vuoksi. Ylijohtajan virka laitettiin hakuun mainitsematta sijoituspaikkakuntaa, vaikka voimassaolevan päätöksen mukaan pääpaikka on Kuopio vuoden 2018 jälkeen.

Virkaa haki määräaikaan mennessä 16 kiinnostunutta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea edistää väestön terveyttä ja turvallisuutta valvomalla lääkkeitä, veri- ja kudostuotteita sekä kehittämällä lääkealaa.

Rajaniemi: "Monipaikkainen Fimea on tulevaisuuden malli"

Ylijohtaja Sinikka Rajaniemi ja 15 muuta hakivat Fimean johtoon

Fimea hakee ylijohtajaa, paikkakuntaa ei kerrota