Venäläisiä havitellaan hoitoon KYSiin

Myös Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) haluaa osingoille, kun terveysmatkailu työ- ja elinkeinoministeriön selvityksen mukaan tuottaa jatkossa merkittäviä vientituloja Suomelle.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina, että kansainvälisiä terveysmatkailupalveluja välittävän jyväskyläläisen Firumeda Oy:n kanssa aletaan tehdä yhteistyötä, kun se myy EU:n ulkopuolelta tuleville asiakkaille erityistason sairaanhoitoa.

Piilottihankkeella testataan, kuinka KYS onnistuu markkinoimaan palveluitaan Venäjälle. Alkuun kyse olisi kymmenestä potilaasta.

 

Yliopistosairaalan yhteistyökumppaneina ovat Kuopiossa toimiva Itä-Suomen lääkäritalo eli ITE-lasaretti, kuntoutuskeskus Neuron ja majoittajana Tahko Spa.

–Tarkoitus ei ole tehdä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä toimivan Hyksin Oy:n kaltaista osakeyhtiötä, vaan testaamme nykyrakenteissa ketjun ja kokonaispalvelun toimivuutta. Pilotointivaiheessa venäläisiä hoidetaan suoritehinnoilla, kuten niin sanottuja ulkokuntapotilaitakin, selvittää sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jorma Penttinen.

KYSistä kaupattaisiin sydänkeskuksen palveluja sekä erilaisia neurologisia hoitoja.

Pilotin toteuttamiseen haetaan EU-rahaa Pohjois-Savon ely-keskuksen kautta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on toiminut yksityissairaala Hyksin Oy jo yli kahden vuoden ajan, mutta se ei ole pystynyt ottamaan vastaan kaikkia halukkaita venäläispotilaita.