Vihdoin ja viimein - Kuopion matkustajasatamaan ensimmäinen ravintolalaiva 2018

Kuopion matkustajasatamasta ei puutu enää ensi kesänä  ravintolalaivaa. Vararengasravintolat Oy ja Roll Risteilyt -nimellä tunnettu Lakeland Lines Oy ovat perustaneet yhdessä Kuopion Ravintolalaivat Oy:n, joka alkaa pyörittämään ravintolalaivaa siellä kesällä 2018.  Uusi yhtiö etsi sopivaa laivaa ravintolatoimintaan talven ajan ja päätyi lopulta Ukko-laivaan.

– Sopiva ratkaisu löytyi yllättäen lähempää kuin kuvittelimmekaan. Ukko-laivan tosi monipuolinen historia saa nyt hienon jatkon Kuopion satamassa ravintolalaivana, Roll Risteilyjen ja myös uuden yhtiön toimitusjohtaja Noora Kivi kehuu.

Ravintolalaiva tulee sijoittumaan yhtiön mukaan laituripaikalle Ravintola Albatrossin eteen.

Uusi ravintolalaivapaikka tukee Kuopion kaupungin Vararengasravintoloiden ja uuden laivaravintolan ravintolatoiminnasta vastaavan Juho Rissasen mukaan sataman kehittämissuunnitelmaa, sillä sataman palvelutarjonta vahvistuu entisestään.

–  Laivaravintola tulee sopimaan hengeltään ja palveluiltaan todella hyvin isompaan kokonaisuuteen. Siitä tulee Kauppakadun jatkeeseen hieno maamerkki, Rissanen uskoo.

"Rennon rempseä kesäpaikka"

Rissasen mukaan se, tuleeko ravintola tarjoamaan ruokaa, on tässä vaiheessa vielä auki. Asia tarkentuu lähempänä.

– Haluamme tehdä rennon repseän ja matalan kynnyksen kesäpaikan, ei mitään liian fiiniä.

Ukko-laivan tilat mahdollistaisivat myös musiikkiesitykset ovat, mutta mitään varsinaista bändipaikkaa siitä ei ole tarkoitus tehdä.

 Tulevaan ravintolalaivaan on suunnitelmissa ravintolan lisäksi myös sisävesi- ja laiva -aiheinen näyttelytila aluksen tilavaan pohjakerrokseen. Mahdollisuus laivaravintolatoimintaan avautui, kun Kuopion kaupunki myönsi talvella yhdelle laituripaikalle oikeudet ravintolatoimintaan.

Uutisen myötä Ukko-laiva onkin risteilykäytössä nyt viimeistä kesää.