Kotimaa

Villiruoka on kokkien uusi villitys

Villinä kasvaneiden raaka-aineiden suosio kasvaa kodeissa ja ravintoloissa. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELOn mukaan villiruoan kysyntä kasvaa koko ajan.

Säätiön johtajan Sari Mattilan mielestä suomalaista villiruokaa kannattaisi markkinoida nykyistä enemmän, sillä raaka-aineita on hyvin saatavilla.

Vientinäkymiä hän ei kuitenkaan osaa varmasti ennustaa. Mattila uskoo kuitenkin, että villiruokaa kannattaisi markkinoida nykyistä paremmin.

- Tällä hetkellä kilohinnoilla ei päästä voitolle.

Villiruoaksi hän määrittelee luonnon tarjoamat prosessoimattomat raaka-aineet kuten riistan, villikalan, marjat, sienet, havupuut ja yrtit.

Yrteistä esimerkiksi maitohorsma, siankärsämö, koivunlehti, nokkonen ja voikukka ovat hänestä hyviä ruoanlaittoon, mutta niitä ei tällä hetkellä riittävästi osata edes kotimaassa hyödyntää.

- Aromit ovat Suomessa erityisen uniikkeja meidän neljän vuodenaikamme ansiosta, Mattila sanoo.

Uusimmat

Kotimaa

Tulli löysi Suomesta tappo-metamfetamiinia - erittäin harvinainen takavarikko

Viljasadosta tulossa pienin vuosiin

SDP:n kansanedustajat: Poliisille resursseja eikä juhlapuheita

Hirvi osui ambulanssin tuulilasiin - potilas hoitoon toisella autolla

OAJ: Kikyn takia myös varhais- ja perusopetuksessa leikkausuhka

Sairauslomien määräämiseen halutaan yhtenäisyyttä

OAJ: Opettajakoulutuksesta karsittava tuntuvasti paikkoja

Nettihuumekauppa jakoi tilattuja huumeita linnunpönttöjen kautta

Tulli takavarikoi nettihuumekaupalta jopa miljoona euroa bitcoineja ja euroja

Tulli paljasti Suomen suurimman huumeiden nettikaupan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.