Kotimaa

Villiruoka on kokkien uusi villitys

Villinä kasvaneiden raaka-aineiden suosio kasvaa kodeissa ja ravintoloissa. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELOn mukaan villiruoan kysyntä kasvaa koko ajan.

Säätiön johtajan Sari Mattilan mielestä suomalaista villiruokaa kannattaisi markkinoida nykyistä enemmän, sillä raaka-aineita on hyvin saatavilla.

Vientinäkymiä hän ei kuitenkaan osaa varmasti ennustaa. Mattila uskoo kuitenkin, että villiruokaa kannattaisi markkinoida nykyistä paremmin.

- Tällä hetkellä kilohinnoilla ei päästä voitolle.

Villiruoaksi hän määrittelee luonnon tarjoamat prosessoimattomat raaka-aineet kuten riistan, villikalan, marjat, sienet, havupuut ja yrtit.

Yrteistä esimerkiksi maitohorsma, siankärsämö, koivunlehti, nokkonen ja voikukka ovat hänestä hyviä ruoanlaittoon, mutta niitä ei tällä hetkellä riittävästi osata edes kotimaassa hyödyntää.

- Aromit ovat Suomessa erityisen uniikkeja meidän neljän vuodenaikamme ansiosta, Mattila sanoo.

Uusimmat

Kotimaa

Eläinten alkoholinsietokyky vaihtelee: Koira voi saada pahan myrkytyksen jo yhdestä tuopillisesta

LK: Oletko miettinyt, miksi hyttysmyrkky ei tehoa? Syy löytyy EU-direktiivistä

Murtautuja vei satojen eurojen edestä arpoja

Iisveden haiseva lautta nousi pohjasta

Iisveteen pääsi jätevettä - "Iso revohka edessä"

Keskisuomalainen vetoaa: Postinjakelu maaseudulla aikaisemmaksi

Lännen Media: Toimeentulotuen käsittely saattaa ruuhkautua

Lukijat keskustan tyhjistä liiketiloista: "Tyhmin liike rakentaa ostoskeskus kaupungin ulkopuolelle"

Harva kaipaa kadonnutta kissaa - uusi laki toisi omistajalle lisää vastuuta

Espoolainen valittiin vuoden afrikkalaisnaiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.