Kotimaa

Villiruoka on kokkien uusi villitys

Villinä kasvaneiden raaka-aineiden suosio kasvaa kodeissa ja ravintoloissa. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELOn mukaan villiruoan kysyntä kasvaa koko ajan.

Säätiön johtajan Sari Mattilan mielestä suomalaista villiruokaa kannattaisi markkinoida nykyistä enemmän, sillä raaka-aineita on hyvin saatavilla.

Vientinäkymiä hän ei kuitenkaan osaa varmasti ennustaa. Mattila uskoo kuitenkin, että villiruokaa kannattaisi markkinoida nykyistä paremmin.

- Tällä hetkellä kilohinnoilla ei päästä voitolle.

Villiruoaksi hän määrittelee luonnon tarjoamat prosessoimattomat raaka-aineet kuten riistan, villikalan, marjat, sienet, havupuut ja yrtit.

Yrteistä esimerkiksi maitohorsma, siankärsämö, koivunlehti, nokkonen ja voikukka ovat hänestä hyviä ruoanlaittoon, mutta niitä ei tällä hetkellä riittävästi osata edes kotimaassa hyödyntää.

- Aromit ovat Suomessa erityisen uniikkeja meidän neljän vuodenaikamme ansiosta, Mattila sanoo.

Uusimmat

Kotimaa

Häkämies Lännen Medialle: Venäjä, Venäjä, Venäjä -puhe toi kiitosta Moskovasta

Yli 330 000 suomalaista saa verosta maksumuistutuksen

HS: Asbesti paisuttaa remonttibudjettia - Mistä tietää, onko omassa kodissa syöpää aiheuttavaa materiaalia?

Poliisi antanut kopioita aidoiksi toteamistaan passeista

Turvapaikanhakijoiden henkilöllisyystodistukset ovat poliisilla - arki ilman niitä on hankalaa

Lännen Media: Potenssilääkkeiden käyttö kasvaa

Kauppakamari: Pääkaupunkiseudun asuntotuotanto kasvaa ennätystahtia

Karjalainen: Autoilijat hakeneet runsaasti korvauksia

Kunnissa eri linja julkisuuteen: Suonenjoki peittää, Keitele ei

Ministerit asettavat selvitysmiehen - Tullia kaavaillaan sisäministeriön alle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.