Yön uutiskooste: Pääradan liikenne myöhästeli onnettomuuden vuoksi

Kysely: Vajaa kolmannes pk-yrittäjistä on valmis työllistämään puutteellisesti suomea osaavan maahanmuuttajan

 

Vain vajaa kolmannes pk-yrittäjistä on kyselyn mukaan valmis työllistämään maahanmuuttajan, jos maahanmuuttajan suomen kielen taito on puutteellinen. Asia ilmenee Suomen Yrittäjien kyselystä, johon vastasi reilut 1 000 pienten ja keskisuurten yritysten edustajaa.

Kyselyyn vastanneista yritysten edustajista reilu puolet ei ollut valmis työllistämään maahanmuuttajaa, jos hänen suomen kielen taitonsa on puutteellinen. Reilut kymmenen prosenttia vastaajista ei osannut ottaa kantaa asiaan. Etujärjestö Suomen Yrittäjät kysyi STT:n pyynnöstä maahanmuuttajien työllistämisestä osana yrittäjägallupiaan.

 

 

Varman Risto Murto HS:lle: Taloudessa paljon positiivisia merkkejä

 

Taloudessa on paljon positiivisia merkkejä, arvioi Suomen suurimman eläkeyhtiön Varman toimitusjohtaja Risto Murto Helsingin Sanomille.

Hänen mukaansa kuluttajien luottamus on ennätystasolla, ja monista kaupungeista kuuluu hyviä uutisia.

Katsotaan sitten kotimaata tai kansanvälisesti, potentiaali tehdä paras vuosi sitten vuoden 2011 on Murron mukaan selvästi olemassa. Hänen mielestään "murjottamisen kausi alkaa nyt riittää".

Kasvun ja optimismin kaari on Murron mukaan lähtenyt leviämään rannikolta. Hän samalla muistuttaa, että kasvuodotuksiin on tullut tervetullutta realismia.

 

 

Oikeus antaa tuomionsa Jyväskylän uusnatsimellakasta

 

Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mellakkajutussa. Yhteensä 22:ta syytetään rikoksista välikohtauksessa, joka tapahtui toissa vuoden elokuussa Jyväskylän Sokoksella.

Mellakan johtamisesta syytetään kolmea miestä. Yksi heistä on Jesse Torniainen, joka on aiemmin käräjillä tuomittu Helsingin asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi vankilaan. Mellakkajutussa syyttäjä vaatii Torniaiselle kymmenen kuukauden ehdotonta vankeutta.

 

 

KSML: Jyväskylästä muodostumassa tietoverkkotiedustelun hermokeskus

 

Jyväskylästä on muodostumassa siviili- ja sotilastiedustelun hermokeskus, jos eduskunta hyväksyy tietoliikennetiedustelua koskevat lakiuudistukset. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Puolustusvoimien on lehden mukaan tarkoitus investoida kymmenen vuoden aikana kyberpuolustuksen 200 miljoonaa euroa ja 200 henkilöä.

Sekä sotilas- että siviilitiedustelun teknisestä toteutuksesta vastaisi Puolustusvoimien tiedustelulaitos, jonka alainen viestikoekeskus sijaitsee Tikkakoskella. Myös kerätyn tietoliikennedatan analysointi tapahtuisi Keskisuomalaisen mukaan Tikkakoskella.

 

 

Pääradan liikenne myöhästeli ihmisen jäätyä junan alle Tampereella

 

Pääradan liikenne myöhästeli yöllä ihmisen jäätyä junan alle Tampereella. Pelastuslaitos sai hälytyksen turmasta keskustan eteläpuolelle Sarankulmankadulle torstaina kello 23.55.

Rataliikennekeskuksesta kerrottiin, että eniten myöhästyi etelästä saapunut juna, joka viivästyi 40 minuuttia. Viivästyksiä tuli muutamille matkustajajunille.

Toinen raide saatiin turmapaikalla takaisin käyttöön aamuyhden tienoilla.

Poliisi ilmoitti yöllä, että junan alle jäänyt kuoli.

 

 

Iranin presidenttiehdokkaat vahvistettiin - Ex-johtaja Ahmadinejad ei ehdolla

 

Iranin entinen johtaja Mahmoud Ahmadinejad ei saa asettua ehdolle ensi kuussa järjestettävissä presidentinvaaleissa, kertoo Iranin valtiollinen media. Nykyinen presidentti Hassan Rouhani kilpailee presidentin paikasta kuuden muun ehdokkaan kanssa. Ehdokkaat vahvisti Iranin valvontaneuvosto.

Entinen hallitsija Ahmadinejad kohahdutti asettumalla viime viikolla ehdolle vastoin Iranin korkeimman hengellisen johtajan ajatollah Ali Khamenein neuvoa. Monet kuvailivat tekoa poliittiseksi itsemurhaksi.

Ahmadinejad hallitsi maata vuodesta 2005 vuoteen 2013. (Lähde: AFP)

 

 

Pittsburgh pudotti Columbuksen, Montrealin Lehkoselle maali

 

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Pittsburgh varmisti pääsynsä jatkokierroksille, kun joukkue kaatoi yön ottelussa Columbuksen luvuin 5–2. Viime kauden mestari Pittsburgh raivasi runkosarjan yllättäjiin lukeutuneen Columbuksen tieltään voitoin 4–1.

Pittsburghin puolustuksessa pelasi Olli Määttä. Columbuksen takalinjoilla oli samoissa tehtävissä Markus Nutivaara.

Montrealin Artturi Lehkonen lisäsi pudotuspelien maalisaldoaan, kun suomalainen laukoi avausmaalin kotiottelussa New York Rangersia vastaan. Joukkueet olivat taas tasaväkisiä, sillä pelissä edettiin jatkoerään. Voiton otti lopulta Rangers maalein 3–2.

 

 

Urosen Genkin tie tyssäsi jalkapallon Eurooppa-liigassa

 

Suomalaispelaaja Jere Urosen belgialaisen seuran Genkin taival tämän vuoden Eurooppa-liigassa päättyi torstai-iltana. Genkin vieraaksi saapunut espanjalainen Celta Vigo ylti 1–1-tasapeliin, mikä riitti jatkopaikkaan.

Celta Vigo siirtyi johtoon toisella puoliajalla Pione Siston osumalla. Genkin Leandro Trossard kuittasi pian tasoituksella, mutta isäntien kiri ei riittänyt enempään. Uronen pelasi koko ottelun.

Jatkopeleihin kipusi myös Manchester United, mutta suurjoukkue oli tiukoilla Belgian Anderlechtin kanssa. Isännät päästi jatkoajalla piinasta maalillaan Marcus Rashford.