Kuopion Uusi Kesäteatteri jättää Kuopion

Vuodesta 2010 Kuopion Rauhalahdessa toiminut Kuopion Uusi Kesäteatteri muuttaa pois Kuopiosta. Teatterin johtaja Sami Kojonen kertoo, että lähtöpäätös on harmillinen mutta välttämätön, sillä Kuopiosta ei etsinnöistä huolimatta löytynyt toista teatterin laatuvaatimukset täyttävää esityspaikkaa.

– Etsimme nyt valtakunnallisesti uutta paikkaa ja uusia alustoja, Kojonen sanoo.

Hän myöntää, että katse suuntautuu Etelä-Suomeen eli sinne, missä on suurin potentiaalinen yleisö.

– Helsinki, Turku, Tampere ja Kouvola -linjan sisäpuolella on mieletön määrä ihmisiä. Tavallaan on surullista, että tämä sijainnin hakeminen määräytyy näin, mutta koska emme saa valtiolta tukea, yleisöpohjan pitää olla riittävän suuri. Meillä meni Kuopiossa hyvin, mutta vähintään samankokoinen väestötihentymä tarvitaan uuteenkin paikkaan.

Kuopion Uusi Kesäteatteri on ammattilaisteatteri, jonka taustalla toimii osakeyhtiömuotoinen Tahtiteatteri. Kojonen huomauttaa, että Tahtiteatteri jatkaa valtakunnallista työtään kuten tähänkin asti.

– Meillä on kahdeksan musikaalia täysillä oikeuksilla musiikkitaustoilla, täysin tarpeistoin ja puvustoin valmiina. Yksi mahdollisuus on, että tulemme esimerkiksi agentuurityyppisesti viemään näitä konsepteja muualle.

– Tietysti Kuopion Uuden Kesäteatterin nimi pitää muuttaa siinä vaiheessa kun tiedämme, mihin seuraavaksi pysähdymme. Meillä on jo hyviä ajatuksia sijainnista, mutta kaikki on lopulta kiinni, miten neuvottelut menevät.

Kuopion Uuden Kesäteatterin vuokrasopimus Rauhalahden teatteriareenaan päättyi elokuussa esityskauden päätyttyä. Muutoksen taustalla on kauppa, jossa kaupunki myi alueen leirintäpalvelut Suomi Camping Oy:lle. Suomi Camping Oy teki puolestaan kolmivuotisen vuokrasopimuksen teatteriareenasta kulttuurituotantoyritys Turpatallin kanssa.