Kuopion kaupunginteatterin Koirien Kalevalan näytökset myyty loppuun

Kuopion kaupunginteatterissa lauantaina ensi-iltansa saavan Koirien Kalevala -oopperan kaikki esitykset ovat loppuunmyytyjä ja -varattuja. Teatterin, Savonia AMK:n, Kuopion konservatorion ja Mustin ja Mirrin yhteistyönä syntyvään oopperaan oli myynnissä lähes 4900 lippua.

Teatterinjohtaja Pekka Laasonen kertoo olevansa iloinen, että lastenooppera on houkuttanut yleisöä ennätyksellisellä tavalla. Tilanne kertoo yhteistyön voimasta ja siitä, että koko perheelle suunnatulle oopperalle on selvästi tarvetta.

– Täysin poikkeuksellistahan tämä on, että kaikki liput on myyty tai varattu ennen ensi-iltaa, Laasonen sanoo.

– Aikoinaan Imatran teatterissa teimme Ronja Ryövärintyttären (2003), jossa oli pääosissa Saartamon Venla ja Joonas. Venla oli jo kuuluisa Salatuista elämistä, ja Joonas nousi esityksen aikana kuuluisaksi Menolippu Mombasaan -elokuvasta. Kaikki liput myytiin, mutta ei silloinkaan ennakkoon.

Suosiosta huolimatta Koirien Kalevalla ei Laasosen mukaan saada enempää lisäesityksiä.

– Työryhmä on niin iso, että emme pysty enää tekemään enempää esityksiä muun muassa aikataulullisista syistä.

Teatteri ohjeistaa ilman lippuja jääneitä seuraamaan tilannetta netistä. Koska kaikkia lippuja ei vielä ole lunastettu, joihinkin esityksiin voi mahdollisesti tulla peruutuspaikkoja.

Nähdäänkö Kuopion kaupunginteatterissa jatkossakin lastenoopperaa?

– Ei tämä ainakaan mielenkiintoa alenna, eli pohdimme jatkoa. Koirien Kalevala todistaa, että lastentuotantoihin kannattaa satsata vähintään kuten aikuistenkin. Tavoite on, että laatu edellä mennään kaikessa.