Tatu Kokolta romaani Eero Järnefeltistä

Kuopiolaisen kirjailijan Tatu Kokon tositapahtumiin perustuva romaani Heinäkuun päivä julkaistaan syyskuussa 2013. Kirja valottaa Eero Järnefeltin kesän 1891 tapahtumia Kuopiossa ja Muuruvedellä. Kirja sisältää tangokuningas Erkki Räsäsen säveltämän soundtrack-äänilevyn.

–Erkki Räsäsen säveltämien ja sanoittamien soundtrack-kappaleiden taustalla vaikuttavat Juhani Ahon tekstit Rautatie, Kannikka ja Alakuloisuuden ylistys. Kappaleet on alun perin sävelletty teatterimusiikiksi. Juhani Ahon tekstit ovat keskeisiä myös Heinäkuun päivä -romaanissa. Eero Järnefeltin ja Juhani Ahon yhteistyö oli tiivistä ja se heijastui molempien teoksiin, Kokko, oikealta nimeltään Tatu-Pekka Kekäläinen, sanoo.

Kokko yhdistelee kerronnassaan eri aikakausia, historiallisia tapahtumia, maalaismaisemia, kaupunkikuvia, kesäisiä tunnelmia ja henkilöiden välisiä jännitteitä. Tapahtumia maustavat useat Suomen taiteen kultakauden kuuluisuudet kuten Minna Canth, Pekka Halonen ja Jean Sibelius. Kirjan tarina perustuu kirjailijan mukaan tositapahtumiin.

Uusimmat

Kulttuuri

"Maailman huonoin supersankarielokuva" vai "huikea tyylinäyte esikoiselokuvan tekijältä"

Tulppaanikuume

Kingsman: Kultainen kehä

Lego Ninjago -elokuva

Rendel

Oli hankalaa olla aloittava puoli, kun ei tiennyt muuta kuin sen, että he ovat vankeja

Päätalo muunteli totuutta Iijoki-sarjassa ja vääristi kuvaa vaimostaan

Ritva Ylönen: Kalle Päätalo. Kirjailijan elämä.

Kamus Quartet: Homunculus

"Kuolemasta voi kertoa vain kertomalla elämästä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.