Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä

Star K13 Hollywoodin karuselli jatkaa pyörimistään. Johnny Deppin merirosvo Jack Sparrow nähdään valkokankailla jo neljännen kerran.

Vähempikin riittäisi. Ainakin muutama uusi idea voisi tälle elokuvasarjalle tehdä terää.

Pirates of the Caribbean - Vierailla vesillä on edellisistä osista tuttua miekan kalistelua ja höyrypäistä magiaa.

Tosin tällä kertaa juttu ei perustu niinkään tehosteiden näyttävyyteen vaan toimintakohtausten akrobatiaan ja vaatimattomaan slapstickiin.

Ohjaaja Rob Marshall, joka on aiemmin tehnyt musikaaleja (Chicago, Nine), on saanut tappelukohtauksiin sentään jonkin verran tolkkua ja rytmiä. Alun takaa-ajo-spektaakkeli hevosvankkureineen ja kristallikruunuineen ei ole kaukana vanhan legendan Errol Flynnin bravuureista.

Juoni tosin on tolkuton sekamelska. Jännittävyys ei kuulu tämän elokuvan ansioihin. Ei haittaa, vaikka katsoja välillä nukahtaa. Vahvan tarinan sijasta elokuva pohjaa siihen, että Depp sutkauttelee Keith Richardsin maneereilla ja Penélope Cruz keimailee kohtalokkaasti.

Tunnelma on kohtauksesta toiseen täysin samanlainen ja monotoninen, ehkä johtuen ylitsepursuavan musiikin jylhästä pauhusta.

Nyt himoittuna aarteena kangastelee myyttinen nuoruuden lähde, jota halajavat Sparrow'n vanha heila (Cruz), pelätty Mustaparta (Ian McShane) ja Englannin kuningaskin.

Mukana metakassa liehuu myös kostonhimoinen kapteeni Barbarossa (Geoffrey Rush).

Finaalissa tiivistyy kömpelösti ohut teema tyttären kaipuusta ja rakkaudesta isäänsä, joka tuskin on tyttärensä arvoinen.

Merenneitojen kyynel, hopeapikarit ja ties mitkä poppakonstien tarpeistot muistuttavat Indiana Jonesista. No, kaikkihan tässä on tietysti lainaa ja pastissia muista elokuvista.

Elokuva esitetään trendikkäästi 3D:nä, vaikka kuvan syvyyttä ei hyödynnetä lainkaan.

Jarno Lindemark

Uusimmat

Elokuvat

Happy Death Day

Loving Vincent

Anteeksiantamaton

Return to Montauk

Tokasikajuttu

Lumiukko

Viinitilamme Ranskassa

Yösyöttö

Blade Runner 2049

Nokia Mobile - matkapuhelimen tarina

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.