Erin & Kuopion kaupunginorkesteri: Seliseli

Konsertti Kuopion Musiikkikeskuksessa 19.4.

Rytmimusiikin artistien tuotannon tuominen konsertteihin sinfoniaorkesterille sovitettuna ei ole mikään uusi asia – jo vuosikymmeniä näitä produktioita on tehty. Suuressa maailmassa on kuitenkin edetty askelmille, joita Suomessa ei juuri ole kokeiltu.

Sinfoniaorkesteriproduktioita on tehty muun muassa sellaisten armoitettujen artistien kuin Joni Mitchellin ja Kylie Minoguen kanssa. Se merkittävä ero heillä on suurimpaan osaan suomenmaan produktioita verrattuna, että kappaleet on sovitettu uudelle instrumentille kokonaan. Niistä on irrotettu vanha bändisäestys ja etsitty uusi ajatus.

Meillä sinfoniaorkesteri oikeastaan aina liimataan päälle olemassa olevaan, mikä tarkoittaa useimmiten äänen massan kasvua, asioiden puuroutumisen vaaraa, selkeyden katoamista.

Erinin bändi soittaa hienosti. Keskiviikon Seliseli-konsertin parasta antia olivat bändin itsenäisesti Erinin kanssa esittämät kappaleet, sekä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa ylimääräisenä kuultu Vanha sydän, jossa oli sovituksellisesti hyviä ja tuoreita ajatuksia.

Kuopion kaupunginorkesterikin soitti hyvin sen mitä soitti. Ja sen, mitä kykeni kuulemastaan orkesteria erottelemaan. Paljon elettiin samoilla taajuuksilla komppibändin kanssa, ja etenkin syntetisaattorin ja orkesterin yhtäaikainen käyttö ei vaikuttanut loppuun asti mietityltä ratkaisulta. Sinfoniaorkesteri ei vain ole mikään ”lisuke”.

Erinin laulutapa, persoonallinen ääni ja hyvä artikulaatio pelastivat paljon ja tekivät konsertista nautittavan – teksteistä sai selvää, vaikkei kappaleita pohjia myöten tuntenutkaan, ja hyvä luonnollinen kyky tulkita lauluja nousi pintaan. Parhaita asioita Erinin musiikissa on se henkilökohtainen ote, jonka hän on löytänyt jopa uudempaan, vähemmän folk-pohjaiseen tuotantoonsa.

Uusimmat

Konsertit

Kuopio Rockcock: Lauri Tähkä ja Mikael Gabriel

Ruutia ja potkua aamuyhteen

Lieksan vaskiviikko: 5. kansainvälisen trumpettikilpailun finaali

Savonlinnan oopperajuhlat: Jolanta

Setzer on Gretschin soittamisen legenda

Siilifolk: 55 ja Piirpauke

Kuhmon kamarimusiikki 20.7.

Kuhmon kamarimusiikki 20.7.

Kuhmon kamarimusiikki: Tulisieluja-konsertti ja Pohjoinen valo -konsertti

Konsettiarvio: Ultra Bra

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.