Lukijan Sanomat

Apteekki oltava auki

Me ”puutteenperäläiset” eli Kuopion Itkonniemi-Linnanpelto-Männistön asukkaat saimme oman apteekkimme asiakaslehden numero 1. Siinä nuorekas apteekkarimme terveydeksemme toivottelee meitä tervetulleiksi palveltavaksi myös lääke-korvausasioissa.

Pikalukemalla saa käsityksen, että me lääkkeiden ostajat olemme hallituksen leikkausten suurin hyötyjäryhmä, joka aiheuttaa apteekeille jopa vakavan kannattavuusongelman.

Apteekkipalvelua on Männistössä ollut jo yli 85 vuoden ajan, ja olenpa minäkin vienyt perheeni monet roposet apteekkiin 50 vuotta. Apteekkareita mahtuu noihin vuosiin ainakin seitsemän. Historiana voi mainita, että Lahdentaan apteekki oli ensimmäinen, joka sijoitettiin varsinaisen ruutukaava-alueen ulkopuolelle Kalevalankadulle.

Nykyinen apteekkari ei rohkene asiakaslehdessä ilmoittaa, että he ovat lopettamassa helmikuun lopussa toimintansa Männistössä ja siirtyvät mölymäkeläisten palvelijoiksi. Tieto on mykistänyt koko koillisen Kuopion asukkaat. Kerrotaan, että lukuisat henkilöt ovat ottaneet paikallisen asukasyhdistyksen edustajiin yhteyttä toivoen toimenpiteitä.

Olisikin todella uskomatonta, jos Männistö-Linnanpelto-Itkonniemen lähes 6 000 asukasta jäisi ilman apteekkia. Samalla palvelu loppuisi myös Saarijärvi-Kelloniemi-alueen asukkailta, joita on lähes toinen mokoma.

Uskomme kuitenkin, että kaupungistamme löytyy joku ennakkoluuloton kansanterveyden palvelija, joka perustaa tänne koilliseen kaupunginosaan apteekin, jota kiitollisin mielin käyttäisimme. Myönteistä ratkaisua tähän toivovat pikaisesti alueen lukuisat asukkaat, allemerkitty mukaan lukien.

Risto J. Mönkkönen

Männistön seniori