Pääkirjoitukset

Kuopion tilanne on hyvä

Oppilaitosten pääsykoetulosten julkaiseminen tarkoittaa, että opiskelijoiden asunnonetsintäsesonki käynnistyy. Haastavimmassa tilanteessa ovat ne, jota muuttavat uudelle paikkakunnalle. Asunto pitäisi saada nopeasti, eikä tietoa paikallisista asuntomarkkinoista ole.

Usein muuttaja joutuu tekemään päätöksen nopeasti. Järjesteltäviä asioita ennen opiskelujen alkamista riittää. Asunnon hankkiminen ei ole sieltä vähäisimmästä päästä.

Alkuvaiheessa ei kannata ryhtyä kovin valikoivaksi. Vaarana on ylihinnoiteltu asunto. Jos olet valmis tinkimään sijainnista tai asumismuodosta, säästöt ovat opiskelijabudjetissa merkittäviä. Myöhemmin voit halutessasi ajan kanssa hakeutua mieluisampaan vaihtoehtoon. Esimerkiksi hyväkuntoiset yksiöt ovat kiven alla.

Kuopiossa opiskelija-asuntotilanne on moneen muuhun yliopistokaupunkiin verrattuna hyvä. Sesonkiaikaan syntyy luonnollisesti jonoja, mutta aktiivinen asunnonhakija löytää lähes poikkeuksetta osoitteensa ennen opiskelujen alkamista.

Huomattavaa myös on, kuinka monipuolinen Kuopion opiskelija-asunto Oy Kuopaksen tarjonta on eri puolilla kaupunkia. Asuntoja on keskustassa ja useissa lähiöissä. Välimatkat oppilaitoksiin ovat kohtuulliset, ja kulkuyhteydet toimivat.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Huipulle tuulemaan

Tumppaa tupakkasi

Sairauspoissa-olojen kirjavuutta voi vähentää

Terveessä ruumiissa asuu liian usein paha rahapula

Sairastuin säästressiin

Haksahdusten kesä

Suuren presidentin kuoren alla eli tavallinen mies

Hallitus etenee luottamusta rakentaen ja hyssytellen

Mustat kyljet kaikilla

Kunta elää yrityksistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.