Haikeutta ja odotusta - lukiota voi tulla vielä ikäväkin!

Siellä he nyt ovat penkkariauton lavalla. Kaikki muumit, lohikäärmeet, keijukaiset, faaraot, sheikit, hammaslääkäri, soturi ja Uuno Turhapuro. Sekä tietysti Teletapit. Ja monta kymmentä muutakin hupsua hahmoa kannettiin asiaankuuluvin menoin Lapinlahden lukion ovesta ulos kohti uusia seikkailuja.

Yhdysvaltain tuoreen presidentin pilakuva vauhditti menoa kuorma-auton kyljessä. ”Get in loser, we´re making Lapinlahti great again”, abit väänsivät.

 

Portaanpään abit Salla Relander ja Jenna Julkunen odottelivat kuorma-auton lavalla muita tulijoita.

 

Yhtenä Teletapeista häärännyt Oona Piippo nautti päivästä täysillä.

– Tätä on niin odottanut, että saa vielä kerran olla porukalla yhdessä. Lapinlahden lukio on ollut hyvä paikka opiskella, Oona Piippo sanoo.

– Opet ovat tosi kivoja eikä koulu ole liian iso. Kaikki tuntevat toisensa eikä opettajien ja oppilaiden välillä ole mitään kuiluja.

Oona Piippo tähtää yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä. Vielä eivät lopulliset haaveet ole selvillä, tulevaisuus näyttäkööt.

– Voisin ihan hyvin kuvitella palaavani joskus Lapinlahdelle. Miksipä ei?

Lapsuudesta, nuoruudesta ja kouluajoista jää vain hyviä muistoja.

– Ja elinikäisiä ihmissuhteita varmasti.

 

Nuuskamuikkunen elli Jenni Kauppinen pääsee kohta penkkariauton kyytiin. Urheina kantajina ovat Hermanni Kokkonen ja Veeti Leskinen.
 

 

Myös Nuuskamuikkunen ja Lohikäärme eli Jenni Kauppinen ja Marja-Leena Koponen kehuvat opinahjoaan. Kuvataidelukio on antanut paljon ja olo on penkkaripäivänä iloinen, samalla vähän haikeakin. Paljon jää hyviä kokemuksia taakse.

– Koulu on niin viihtyisä paikka taideteoksineen, ja ilmapiiri on hieno, tytöt kehuvat.

Molemmat tähtäävät taiteellisille ja luoville aloille. Jenni Kauppinen aikoo pyrkiä Lapin yliopistoon opiskelemaan kuvataidekasvatusta, Marja-Leena Koposen haaveena on arkkitehdin ammatti ja Oulun yliopiston pääsykokeiden ennakkotehtävät ovat jo työn alla.

Marja-Leena Koponen loihti asunsa vanhoista kirppisvaatteista. Hiukset olivat jo valmiiksi lohikäärmeen vihreät. Jenni Kauppinen ahkeroi ja toteutti itse Nuuskamuikkusen asunsa komeaa hattua myöten.

– Tykkään muumeista ja eritoten Nuuskamuikkusesta, sen hahmo tuntuu omaltani. Penkkarit oli hyvä tilaisuus päästä toteuttamaan itse omat pukuideat!

 

Hammaslääkäri eli Juuso Mursu, faarao Julius Viita, formulakuski Topi Laitinen, sheikki Juha Matilainen ja johtaja Turhapurona Aki Pietikäinen viettivät vauhdikasta penkkaripäivää.
 

PiLu suureksi jälleen, vaativat Pieksämäen abit

Penkkarit Varkaudessa: Tuntuu tosi hyvältä

Huutoa, naurua ja roppakaupalla karkkia

Abit juhlivat tänään viimeistä koulupäiväänsä - Katso kuvat!