Itä-Suomen yliopiston kliinisen hammashoidon professori valittu - vuoden opettaja 2013

Hammaslääketieteen tohtori, dosentti Päivi Mäntylä on valittu Itä-Suomen yliopiston kliinisen hammashoidon professorin tehtävään 1.8.2017 alkaen.

Mäntylä on suorittanut hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1984, parodontologian erikoishammaslääkärin tutkinnon vuonna 2000 ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinnon vuonna 2006 Helsingin yliopistossa. Vuonna 2011 hän sai hammaslääkärikouluttajan erityispätevyyden. Vuonna 2013 hänet nimettiin Helsingin yliopiston parodontologian dosentiksi. Parodontologia on hammaslääketieteen erikoisala, joka keskittyy hampaiden kiinnityskudossairauksien diagnosointiin ja hoitoon.

Mäntylä on toiminut mm. parodontologian yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston suu- ja leukasairauksien osastolla vuodesta 2005 alkaen, osa-aikaisena kliinisenä opettajana Helsingin kaupungin terveyskeskuksessa vuodesta 2005 alkaen ja yksityisenä erikoishammaslääkärinä vuodesta 2000 alkaen. Vuosina 2000–2005 hän toimi myös Suomen Hammaslääkäriliiton ja Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian julkaiseman Hammaslääkäri-lehden tieteellisenä toimittajana.

Tutkimustyössään Mäntylä on tarkastellut hampaiden kiinnityskudossairauksien merkkiainediagnostiikan mahdollisuuksia, hampaiden kiinnityskudossairauksien ja sydän- ja verisuonisairauksien välisiä yhteyksiä sekä ikääntyneiden suun terveyttä.

Hän on toiminut useiden tieteellisten lehtien ja parodontiitin Käypä Hoito -suositusten vertaisarvioijana ja useissa alansa luottamustehtävissä, muun muassa Valviran asiantuntijana vuodesta 2013 alkaen.

Helsingin yliopiston hammaslääketieteen opiskelijat valitsivat hänet vuoden opettajaksi vuonna 2013.